Recept: Chinese zoetzure kip

 

Zoetzure kipIk kwam dit gerechtje tegen toen ik naar recepten aan het speuren was op internet. De zoetzure kip, in het Engels savory sweet chicken, kon natuurlijk niet ontbreken op de blog. De zoetzure kip is van origine een Chinees gerecht. Ik heb het recept verbouwd naar een gerecht dat makkelijk is om te maken en minstens net zo lekker smaakt. Er kan tijdens de bereiding van dit gerecht vrij weinig mis gaan. Door gebruik van maïzena en een geklutst ei krijgt de kip een lekker knapperig laagje. Alle spullen die je nodig hebt bij het maken van de zoetzure kip kun je kopen in de supermarkt. Ik maakte het gerecht op zondagavond na een dagje sporten. Het gerecht ligt niet zwaar op de maag en door de mooie smaken van de kip is het gerecht al compleet met alleen een beetje rijst.

Ingrediënten Chinese zoetzure kip voor 2 personen

Kipfilet
Maïzena
2 eieren
100 gram kristalsuiker
6 eetlepels ketchup
6 eetlepels witte wijn azijn
Een kopje raap- of wokolie
4 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook
Zout en peper
Zoetzure kipSnijd de kipfilet in kleine stukjes. Breek de 2 eieren in een schaaltje en kluts ze even door elkaar. Doop de stukjes kipfilet in de geklutste eieren en vervolgens in de maïzena. De kip moet rondom helemaal bedekt zijn met maïzena. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een (hapjes) pan. Bak hier de kip in tot hij bruin en een beetje krokant is.

zoetzure kipMaak een marinade van de suiker, ketchup, witte wijn azijn, sojasaus, knoflook, zout en peper. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Proef goed of de marinade op smaak is. Doe de stukjes kip in een ovenschaal en giet hier de marinade overheen. Maak af met een beetje peper en zout. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kip 15 minuten bakken. Haal de schaal uit de oven en draai de stukjes kip om. Doe de ovenschaal nog 10 a 15 minuten terug in de oven. Houd goed in de gaten dat de marinade niet aanbrandt. Haal, indien nodig, de kip eerder uit de oven.

Zoetzure kipDe zoetzure kip is lekker met witte (pandan)rijst en gewokte paksoi. De rijke zoetzure smaak van de kip is een gerecht op zichzelf en heeft niet meer nodig dan een beetje witte rijst en knapperige neutrale groenten. Een lekker kipgerecht dat niet te zwaar op de maag ligt. Een lekker gerechtje voor op zomerse dagen of als maaltijd voor of na het sporten. Ook lekker als klein gerechtje op de tapas- of borreltafel.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *