Recept: Vegetarische bloemkoolcurry met zoete aardappel en sperziebonen

 

Het is weer meatless monday en vandaag gaan we naar de andere kant van de wereld. Naar Azië om precies te zijn. Het continent van de curry. In Azië eten ze regelmatig vegetarisch. Meer dan de helft van de gerechten wordt gemaakt zonder vlees of vis. De meest gebruikte ingrediënten zijn zoete aardappel, linzen en bloemkool. Ik gebruikte zowel zoete aardappel als bloemkool en maakte er een vegetarische curry van. Het is een mengelmoes geworden tussen de Indiase en de Thaise keuken. Een soort best of both worlds. Met een beetje van mezelf. Voor extra vitamines en kleur voegde ik sperziebonen toe. Die worden iets minder vaak gebruikt in een curry, maar smaken prima. En ik vind sperziebonen gewoon heel erg lekker. Om het mezelf lekker makkelijk te maken gebruikte een kant-en-klare currypasta. Die kun je gewoon kopen bij de toko en ook in de meeste supermarkt. Ik koos voor de gele variant. Die is gemaakt op basis van kurkuma en is iets kruidiger dan de rode en groene currypasta’s. Serveer de vegetarische bloemkoolcurry met zoete aardappel en sperziebonen met witte rijst en koriander en hij is helemaal af. Loopneus gegarandeerd ;).




Ingrediënten vegetarische bloemkoolcurry met zoete aardappel en sperziebonen voor 4 personen

1/2 bloemkool
2 zoete aardappels
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 eetlepel geraspte gember
500 ml kokosmelk
1 limoen
2 eetlepels gele currypasta
2 eetlepels vissaus of sojasaus (voor een vegetarische versie)
Een bosje koriander
400 gram (droge) pandanrijst
Een scheutje olie om in te bakken
Een snuf zout

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes.

Verhit een beetje olie in een hapjespan. Doe de ui, de gember en de knoflook in de pan en fruit tot de ui glazig is.

Doe de gele currypasta in de pan en roer alles door elkaar. Voeg de zoete aardappel, de bloemkool en de sperziebonen toe. Bak de groenten 5 minuten mee.

Giet de kokosmelk in de pan en zet het vuur laag. Doe de helft van de koriander, de vissaus, het sap van de limoen en een snuf zout bij de curry en roer alles door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat de vegetarische bloemkoolcurry met zoete aardappel en sperziebonen 20-30 minuten pruttelen.

Kook de rijst in ruim water gaar. Giet de rijst af en laat het met de deksel op de pan nog even droogstomen.

Serveer de vegetarische bloemkoolcurry met zoete aardappel en sperziebonen met de rest van de koriander en witte pandanrijst.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *