Recept: Slawraps met pittig gehakt en avocadomayonaise

 

Slawraps met pittig gehakt en avocadomayonaiseHoppaa! Weer een ’s zomer gerechtje! Sinds het zulk mooi weer is in Nederland heb ik de smaak helemaal te pakken. We blijven net als gister nog even in de Aziatische keuken. Of het pittige gehakt een bestaand gerecht is, weet ik niet. Eigenlijk heb ik gewoon alles wat me lekker leek bij elkaar gedaan en dit gerecht kwam er uit. Ik moet zeggen dat het aardig goed gelukt is, want de smaak van het gehakt is heerlijk. Pittig, kruidig en toch een beetje zoet. De slawraps met pittig gehakt en avocadomayonaise zijn lekker licht. Ideaal op warme dagen zoals vandaag. Hoop ik. Want wat voor weer het momenteel in Nederland is weet ik niet. Ik zit namelijk nog steeds te genieten in Frankrijk. In de Bourgogne om precies te zijn. Een waar walhalla voor deze bourgondiër. Er gaan zeker een paar flesjes Pinot Noir mee terug naar Nederland. Maar eerst.. ga ik nog even door met genieten!

Ingrediënten slawraps met pittig gehakt en avocadomayonaise voor 4 personen

Voor de slawraps

1 ijsbergsla
500 gram half-om-half gehakt
4 centimeter gember
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
1 limoen
3 bos-uitjes
Olie om in de bakken

Voor de avocadomayonaise

1 avocado
Een halve limoen
4 eetlepels mayonaise
Gefrituurde uitjes
Peper en zout

Verhit een beetje olie in een braadpan. Doe het gehakt in de pan en rul tot het gaar is. Schep het gehakt uit de pan en zet apart. Maak de pan schoon. Pers de tenen knoflook, versnipper de chilipeper en rasp de gember. Rasp de schil van de limoen. Verhit opnieuw een beetje olie in de pan. Fruit de knoflook, de chilipeper, de gember, de basterdsuiker en een snuf zout tot het gaat geuren. Doe het gehakt in de pan. Roer de vissaus, sojasaus, het sap en de geraspte schil van de limoen door het gehakt. Proef of het gehakt op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado, de mayonaise, het sap van een halve limoen en een beetje peper en zout in de blender. Meng tot een romige avocadomayonaise. Maak de saus af met gefrituurde uitjes.

Snijd de onderkant van de ijsbergsla af en pel voorzichtig de bladeren uit elkaar. Schep het gehakt in de de slabladeren. Garneer met ringetjes chilipeper, gefrituurde uitjes en partjes limoen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *