Recept: Hete boontjes met gehakt en kokosmelk

 

Hete boontjes met gehakt en kokosmelkVandaag is het tijd voor een snel en makkelijk recept. Fijn voor op een doordeweekse dag als vandaag. Na een lange dag werken heeft tenslotte niemand zin, en vooral tijd, om uitgebreid in de keuken te staan. Deze hete boontjes met gehakt en kokosmelk zijn supereasy om te maken en staan binnen een half uur op tafel. Iedereen die een pan en een mes vast kan houden kan dit maken. Daarnaast zijn de hete boontjes ook nog eens hartstikke gezond, want het gerecht zit boordevol vitamines. Klinkt als muziek in de oren toch? Dat dacht ik ook. Hier is hij in ieder geval favoriet. Doordat de boontjes en het gehakt worden gegaard in kokosmelk, krijgt het gerecht een rijke Aziatische smaak. Lekker in combinatie met het pittige sambalrandje. Toch liever iets minder pittig eten omdat er bijvoorbeeld kinderen mee-eten? Laat dan de sambal weg en gebruik in plaats daarvan een scheutje zoete chilisaus. Zo mis je minder de diepe smaak van de sambal badjak en wordt het gerecht niet té pittig. Lekker met witte rijst, atjar en gefrituurde uitjes.




Ingrediënten hete boontjes met gehakt en kokosmelk voor 4 personen

300 gram half-om-half- of rundergehakt
300 gram sperziebonen
100 gram taugé
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
300 ml kokosmelk
2 salamblaadjes (laurierblaadjes kan ook)
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels sambal badjak
1 theelepel trassi
2 theelepels geraspte gember
Een scheutje zonnebloemolie
Een snuf zout

Hete boontjes met gehakt en kokosmelk

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Verhit een beetje olie in een hapjes- of koekenpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de trassi en de gember bij de ui en bak het een paar minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is.

Doe de tomatenpuree en de sambal in de pan. Roer alles door elkaar en bak een paar minuten mee.

Doe de sperziebonen en de taugé in de pan en giet de kokosmelk erbij. Roer alles door elkaar en breng het aan de kook. Zet het vuur laag.

Leg de salam (of de laurier) in de kokosmelk en zet het vuur laag. Laat de hete boontjes met gehakt en kokosmelk 15 tot 20 minuten pruttelen.

Verwijder de salam en bestrooi met een beetje peper en zout.

Serveer de hete boontjes met gehakt en kokosmelk met witte rijst, atjar, komkommer, gefrituurde uitjes en wat kroepoek.

In voor extra pit? Bestrooi de hete boontjes met gehakt met stukjes verse chilipeper!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Hete boontjes met gehakt en kokosmelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *