Gevulde eitjes met avocado en bacon

Recept: Gevulde eieren met frisse avocadocréme en bacon

 

Gevulde eitjes met avocado en baconBij de paasdagen horen eitjes en daarom kon een recept voor gevulde eieren natuurlijk niet ontbreken. Deze gevulde eieren met frisse avocadocréme en bacon zien er niet alleen heel erg leuk uit, ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Perfect voor bij de brunch of borrel. Liever een vegetarische versie? Vervang dan de bacon door bijvoorbeeld een groene aspergetip. Dat is een miniversie van de normale groene asperge. Leuk om mee te garneren en misschien nog wel lekkerder dan zijn grote broer. Het was ook eigenlijk mijn bedoeling om ze naast de bacon in het eitje te steken, maar ik was ze vergeten te kopen. Of nou ja.. Ik had ze wel gekocht.. Maar ze waren de dag ervoor allemaal al in een quiche verdwenen. Ik was er even niet bij met mijn hoofd. Foutje! Wie weet maak ik ze met Pasen nog wel een keer. Mét groene aspergetip. Gevulde eitjes met avocado en bacon

Ingrediënten voor 6 gevulde eieren met frisse avocadocréme en bacon

6 eieren
1 avocado
3 plakjes bacon
1 eetlepel crème fraîche
Sap van een halve citroen
Een snufje paprikapoeder
Een plukje kiemgroente
Peper en zout

Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze schrikken met koud water.

Bak de bacon goudbruin en knapperig. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Pel de eieren. Je kunt ook, ter decoratie, de helft van de schil laten zitten. Snijd de bovenkant van de eieren en schep de eidooiers eruit.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in de keukenmachine. Voeg de eidooiers, de crème fraîche, een snufje paprikapoeder, het sap van de halve citroen en een beetje peper en zout toe. Draai de ingrediënten tot een gladde créme.

Doe de avocadocréme in een spuitzak en spuit met een mooie toef in de eitjes.

Breek de bacon in stukken. Bestrooi de avocadotoefjes met een beetje paprikapoeder en steek de bacon erin. Maak af met een plukje kiemgroente.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *