Recept: Gerookte zalmspread met roomkaas en dille

 

gerookte zalmspread met roomkaas en dilleWeekend. Wat  heb ik daar naar uitgekeken. Ik ben ka-pot. De start van het schooljaar is altijd hectisch. Al die nieuwe koppies en namen die voorbij komen. Hersengymnastiek. En in combinatie met een heleboel afspraken in de avonduren kost dat veel energie. Gelukkig is na 2 weken alles weer normaal en zit de school weer in zijn ritme. Jullie begrijpen dus vast wel dat ik vanavond geen zin heb om te koken. In plaats daarvan eten we hapjes. Fingerfood, frituurhapjes, kaasjes en stokbroodjes of toast met smeersels. En een goed glas wijn. Dat heb ik wel even verdiend vind ik. Deze gerookte zalmspread met roomkaas en dille gaat zeker niet ontbreken op onze hapjestafel. Het is mijn nieuwe favoriet. Heerlijk op een vers broodje of toastje, maar ook lekker met sla en komkommer in een wrap. Of in een stukje witlof of slawrap. Makkelijk om te maken en supersnel klaar. Kun je daarna lekker op de bank ploffen. Glaasje koude Chardonnay erbij en het weekend kan beginnen. 
Ingrediënten gerookte zalmspread met roomkaas en dille voor 4 personen

200 gram roomkaas
150 gram gerookte zalm (ik gebruikte een gerookt zalmhaasje, maar plakjes zalm of snippers kan ook.)
1 rode ui
2 theelepels kappertjes
Een paar takjes dille
Peper en zout
Vers brood of toastjes

Versnipper de rode ui en hak de dille fijn. Snijd de gerookte zalm fijn. Meng de roomkaas met de gerookte zalm, de rode ui, de kappertjes, de dille en een beetje peper en zout. Proef of de gerookte zalmspread met roomkaas en dille op smaak is. Voeg, indien nodig, meer van de ingrediënten toe.

Serveer de gerookte zalmspreak met roomkaas en dille met vers brood of toastjes. Ook lekker in een blaadje sla of witlof.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *