Garnalen in kung pao saus met rijst

Recept: Garnalen in kung pao saus met rijst

 

Vandaag gaan we op de Aziatische tour. Of eigenlijk de Chinese tour om precies te zijn. Misschien heb je kung pao of gong boa weleens op de kaart zien staan bij de Chinees of n een wokrestaurant. Deze pittige, kruidige en zoetzure saus wordt van origine in combinatie met kip en (ongezouten) pinda’s gegeten. Ik had nog een zak met gamba’s in de vriezer liggen en besloot deze te gebruiken. De pinda’s verving ik door cashewnoten. Dat hoort eigenlijk niet, maar die had ik wel nog in de kast liggen. Wil je voor de real deal gaan? Gebruik dan gewoon pinda’s. Is stiekem nog lekkerder ook vermoed ik. Voordat je de keuken in duikt om deze garnalen met kung pao saus met rijst klaar te maken moet je waarschijnlijk wel even een bezoekje brengen aan de toko. Sommige ingrediënten kun je niet in de supermarkt kopen. Maar hé, de toko is nooit een probleem, er is genoeg te zien. Ik kom in ieder geval nooit met lege handen naar buiten. Úren kan ik er rondsnuffelen. En als er als resultaat zoiets lekkers op je bord ligt. Dan is het dat tripje naar de toko meer dan waard!




Ingrediënten garnalen in kung pao saus met rijst voor 4 personen

500 gram gamba’s
1 groene paprika
3 tenen knoflook
1 eetlepel geraspte gember
4 lente-uitjes
2 gedroogde chilipepers
Een handje ongezouten pinda’s of cashewnoten
400 gram (pandan)rijst
Een scheutje (zonnebloem)olie om in te bakken

Voor de saus

1 eetlepel lichte sojasaus
3 theelepels donker sojasaus
2 theelepels basterdsuiker
1 theelepel maïzena
2 theelepels appelazijn
1 theelepel sesamolie

Garnalen in kung pao saus met rijst

Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.

Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom en roer het door elkaar.

Maak de groene paprika schoon en snijd hem in stukjes. Pers de teentjes knoflook en snijd de gedroogde chilipeper in stukjes. Snijd de lente-ui in ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Rooster de cashewnoten tot ze lichtbruin zien. Haal ze uit de pan en zet apart.

Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en bak de garnalen aan beide kanten goudbruin. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.

Voeg de groene paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg de knoflook, de gember, de lente-ui en de gedroogde chilipeper toe en bak tot het begint te geuren.

Zet het vuur laag. Voeg de saus en de garnalen toe en laat een minuut pruttelen op laag vuur.

Maak de garnalen in kung pao saus af met de cashewnoten en serveer met rijst.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *