Recept: Courgetti met gerookte zalm en avocadosaus

 

Courgetti met gerookte zalm en avocadosausZo. Dat gezond eten is gisteravond gelukt. Ik maakte een gerecht met superveel groente en gerookte zalm. Toen ik ’s middags naar huis fietste had ik het zo warm dat ik geen trek meer had in een zware maaltijd. Laat staan dat ik lang in de keuken wilde staan. Eigenlijk wilde ik vooral in een stoel ploffen met een glaasje rosé in mijn hand. Ehh.. Met een glas ijswater bedoel ik natuurlijk. Ik zou tenslotte gezond gaan doen deze week. Op dagen zoals deze kies ik er meestal voor om de koolhydraten weg te laten. Even geen pasta, brood, aardappels of rijst, maar een gerecht met lekker veel groente. Deze keer werd dat courgetti met gerookte zalm en avocadosaus. Makkelijk om te maken, niet te zwaar op de maag en heerlijk fris. Ingrediënten courgetti met gerookte zalm en avocadosaus voor 2 personen

2 courgettes
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
10 cherrytomaatjes
100 gram gerookte zalm
Parmezaanse kaas
Een handje rucola

Voor de avocadosaus

2 avocado’s
1 citroen
1/2 tomaat
Peper en zout

Draai met een spiraalsnijder de courgetti in lange linten.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado, de halve tomaat, het sap van de citroen en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Pureer de ingrediënten tot een gladde saus.

Versnipper de ui en pers de teen knoflook. Verhit een beetje olie in een hapjespan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de courgettelinten toe en bak een paar minuten mee. Schep de avocadosaus in de pan en roer door elkaar.

Snijd de tomaatjes doormidden en schaaf vlokken van de Parmezaanse kaas. Meng de courgetti met de gerookte zalm, de rucola, de cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *