Recept: Aardappelpuree met truffel

 

aardappelpuree met truffelEr stond al een tijdje een potje met zomertruffels naar me te roepen vanuit het keukenkastje. Ik had het van de zomer meegenomen uit Toscane. Wist je dat je verse truffels daar overal kunt kopen langs de kant van de weg. Je kunt zomertruffels zelfs in de supermarkt kopen. Wat is Toscane toch een fantastische streek in Italië. Omdat ik het lekker vind om truffel te combineren met neutrale en simpele smaken besloot ik aardappel te gebruiken. Het werd aardappelpuree met truffel, platte peterselie en Parmezaanse kaas. Lekker om te combineren met lams- of kalfsvlees en gegrilde groenten.

Ingrediënten aardappelpuree met truffel voor 2 personen

1 kg kruimige aardappels
Een bosje platte peterselie
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Een klontje boter
3 eetlepels truffelolie
Peper en zout

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukje. Doe de stukjes aardappel in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Dit kun je controleren door met een vork in de aardappelen te prikken. Giet de aardappelen af en doe ze in een schaal of kom.

Prak of stamp de aardappelen fijn. Hak de platte peterselie fijn. Doe een beetje van de peterselie, de geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout en een klontje boter bij de aardappelen. Pureer de ingrediënten met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje meer van de ingrediënten toe. Het is belangrijk dat je goed proeft. Voeg de truffelolie en een beetje limoenrasp toe en proef nogmaals of de aardappelpuree op smaak is. Ik had nog zomertruffels liggen uit Italië en schaafde hier met een truffelschaaf plakjes van om te garneren. Dit kun je natuurlijk ook achterwege laten.

Dien de aardappelpuree met truffel op met een lekker stukje vlees en gegrilde groenten. Ik maakte saltimbocca en groene asperges met balsamico in combinatie met de aardappelpuree met truffel. Ook lekker met biefstuk of lamsvlees.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *