Recept: Oosterse biefstukpuntjes met broccoli en boontjes

 

Oosterse biefstukpuntjes met broccoli en boonjtesDe kerstvakantie is (jammer genoeg) weer afgelopen. Ik ben vandaag gewoon weer aan het werk op het ROC van Amsterdam. Hoewel ik erg van vakantie vieren houd, vind ik het ook leuk om mijn collega’s en leerlingen weer te zien. Van alle kanten heb ik de afgelopen dagen goede voornemens gehoord en de straten vullen zich weer volop met hardlopende mensen. Ik doe zelf niet meer aan goede voornemens. Ik ben mijn goede voornemens vaak na een week alweer vergeten en dat is meestal niet de bedoeling met een voornemen. Om die reden maak ik ze maar gewoon niet meer. Het enige wat wel steevast na de kerstvakantie veranderd is het eetpatroon hier in huis. Na bijna elke dag een borrel of etentje is het nu weer tijd om “normaal” te gaan eten. Ik moet tenslotte wel weer in mijn bikini passen als we op vakantie gaan! Deze Oosterse biefstukpuntjes met broccoli en boontjes zijn lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Een ideaal gerecht voor op een doordeweekse dag.

Ingrediënten Oosterse biefstukpuntjes met broccoli en boontjes

200 gram biefstuk
150 gram broccoli
150 gram sperziebonen
150 gram gemengde paddenstoelen (ik gebruikte oesterzwammen, shiitake en nameco)
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 ui
75 ml sojasaus
50 ml sake of rijstazijn
2 centimeter gember
1 eetlepel basterdsuiker
Peper en zout
Olie om in te bakken

Snijd de biefstuk in stukjes. Schil de gember en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook en versnipper de rode peper. Doe de sojasaus, sake (of rijstazijn), basterdsuiker, knoflook, reepjes gember en de rode peper bij elkaar in een kom of schaal. Meng alles goed met elkaar. Leg de stukjes biefstuk in de marinade. Laat de biefstuk ongeveer een half uur marineren.

Hak de paddenstoelen in grove stukken. Snijd de broccoli in kleine roosjes en versnipper de ui. Kook de broccoli en boontjes beetgaar. Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig is. Voeg de paddenstoelen toe en wok ze 5 minuten. Haal de biefstukpuntjes uit de marinade en doe ze bij de paddenstoelen en de ui in de pan. Wok de biefstuk in 5 minuten gaar. Het is het lekkerst als de biefstuk nog een beetje rood van binnen is. Voeg de broccoli en sperziebonen bij de rest in de pan en roer alles even goed door elkaar. Kook de marinade van de biefstuk in en giet het over de Oosterse biefstukpuntjes met broccoli en boontjes.

Serveer de Oosterse biefstukpuntjes met broccoli en boontjes met jasmijnrijst en kroepoek. Ook lekker met rode paprika en taugé.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Oosterse biefstukpuntjes met broccoli en boontjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.