Mexicaanse nachosalade met mango

Recept: Mexicaanse nachosalade met mango

 

Mexicaanse nachosaladeNacho’s en ik zijn goede vrienden. Ik bestel op het terras graag een portie met kaas en guacamole en ook thuis eet ik ze met regelmatig. Ik maakte eerder al een Mexicaanse ovenschotel met nacho’s en chorizo, een Mexicaanse nachodipnacho’s met kaassasus en nacho’s uit de oven. Dit keer gebruikte ik de nacho’s in een salade. Afgelopen zondag hadden we een barbecue bij mijn schoonouders en zoals altijd maakte ik een aantal salades. Dit keer maakte ik deze Mexicaanse nachosalade met mango. Ik weet dat mijn familie gek is op nacho’s (wie niet!), dus ik had al een vermoeden dat ik ze met deze salade blij ging maken. Dat had ik goed gezien, want binnen een half uur was de hele schaal (en die was groot!) leeg. De Mexicaanse nachosalade met mango is lekker voor tijdens de barbecue, lunch of als maaltijdsalade. Ook lekker met gegrilde kip en/of zure room.




Ingrediënten Mexicaanse nachosalade met mango voor 6 personen

Voor de salade

1 mango
150 gram maïs
160 gram kidneybonen
200 gram romaine sla
200 gram cherrytomaten
Een paar takjes koriander
1 rode ui
¼ theelepel gedroogde chilipeper
1 zak nachochips naturel

Voor de guacamole

2 avocado’s
1 grote of 2 kleine sjalotjes
Een paar takjes koriander
1 teen knoflook
1 limoen
1 tomaat
1 chilipeper

Begin met het maken van de guacamole. Snijd de avocado’s doormidden en schep met een lepel de pit uit de vrucht. Snijd, nog in de schil, de avocado in blokjes. Schep met een lepel de blokjes avocado uit de schil en leg ze in een grote kom of schaal. Snijd de tomaat in blokjes, versnipper de sjalot, pers de teen knoflook en hak de koriander fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem in kleine stukjes. Doe de tomaat, sjalot, knoflook, chilipeper, het sap van een halve limoen, de koriander en een beetje peper en zout bij de avocado. Prak de ingrediënten door elkaar. Proef of de guacamole op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Snijd de mango in kleine stukjes en de cherrytomaten in vieren. Bestrooi de mango met een beetje gedroogde chilipeper. Snijd de rode ui in halve ringen. Doe de mango, romaine sla, maïs, rode ui en kidneybonen bij elkaar in een kom of schaal en meng alles door elkaar. Breek de nachochips in grove stukken. Meng de salade met de nachochips. Schep de guacamole op de nachosalade en maak af met een beetje koriander. Serveer de Mexicaanse nachosalade met mango direct. Als je de salade te lang laat staan worden de nacho’s taai en slap en dat is voor niemand leuk ;).

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *