Recept: Iced mango lassi

 

Iced mango lassiHet wordt dit weekend tropisch weer. Heerlijk. Eindelijk kunnen de zomerjurkjes, de hemdjes en mijn bikini weer uit de kast. Lekker buiten eten en de fik in de barbecue. Had ik al verteld dat Douwe en ik dit weekend op het strand op Texel zitten. We hadden geen beter weekend uit kunnen kiezen. 5 dagen lang alleen maar boekjes lezen, drankjes drinken, lekker eten en vooral heel veel relaxen. Even tijd voor elkaar. Om met het warme weer een beetje koel te blijven post ik vandaag de iced mango lassi. Een mango lassi is een combinatie van een smoothie en een milkshake en wordt veel gedronken in India en Pakistan. De lassi is een mix van mango, yoghurt en ijsblokjes. Het ijs liet ik deze keer achterwege. In plaats daarvan gebruikte ik bevroren mango. Die kun je gewoon in een doosje in de appie kopen. Doordat je geen bevroren water gebruikt heeft de lassi veel meer smaak. Geen zin in mango? Gebruik dan aardbei, frambozen, ananas of een andere fruitsoort waar je zin in hebt. Om de lassi iets zoeter te maken voegde ik een beetje honing toe. Wil je de lassi nog tropischer maken? Gebruik dan kokosmelk of -yoghurt. Erg makkelijk om te maken, healthy en superverfrissend. Laat die tropische dagen maar komen!

Ingrediënten voor 2 de mango lassi

250 gram bevroren mango
100 ml yoghurt
1 eetlepel honing

Doe de mango, de yoghurt bij elkaar in de keukenmachine.  Zet de keukenmachine aan en blend tot de mango helemaal fijn is.

Doe de honing bij de lassi en proef of hij op smaak is. Voeg eventueel meer de van de ingrediënten toe.

Schenk de mango lassi in een mooi glas (zorg dat er een kopje op zit) en serveer met een rietje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *