Recept: Stoofperencrumble

 

Stoofperencrumble

Goedemorgen leuke mensen! Het is toetjestijd! En hoewel ik niet zo een toetjesmens ben (mij maak je dan weer intens gelukkig met een kaasplank.), vind ik dit dessert zelf ontzettend lekker. Ik ben sowieso enorm fan van stoofperen. Zodra het buiten enigszins herfstig is staat er een pannetje op mijn fornuis te pruttelen. Het ruikt altijd zo lekker. En in deze stoofperencrumble zijn ze helemaal fantastisch. Lekker met een bolletje vanille- of kaneelijs. Niet zo een fan van stoofperen? Misschien kan deze appelcrumble met liqor 42 je dan wel bekoren. Die is namelijk ook hartstikke lekker! En weet je wat het fijne is? Je kunt de stoofperencrumble van tevoren al klaarmaken en op het moment suprême hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven. Bolletje ijs erop en je bent klaar. Wedden dat je met hoge ogen gooit!




Ingrediënten stoofperencrumble voor 3 personen

Voor de stoofperen

6 stoofperen (Gieser Wildeman of Saint Rémy)
3 kaneelstokjes
300 ml kruidige rode wijn
250 ml rode bessensap
150 ml water
3 eetlepels suiker
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes

Voor de crumble

100 gram koude boter
100 gram suiker
100 gram bloem

Schil de peren. Snijd aan de onderkant het kroontje uit de peren. Giet de rode wijn, de bessensap en het water in een braadpan. Zet de peertjes in het vocht. Doe de kaneelstokjes, suiker, kruidnagel en laurierblaadjes in de pan en breng aan de kook. Stoof de peren in 3 á 4 uur gaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de stoofperen uit het vocht. Snijd de peertjes in stukken. Verdeel de stukjes speer over de bodem van een ovenschaal.

Doe de boter, bloem en suiker bij elkaar in een kom en maak hier met je vingers een grove crumble van. Bedek de stoofperen in de ovenschaal met de crumble. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 20 minuten gaar.

Strooi voor serveren een beetje poedersuiker over de stoofperencrumble en serveer met vanille- of kaneelijs.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *