Recept: Pavlova met rood fruit

 

pavlova met rood fruit Zo. En dan is het nu tijd voor kerst. Douwe en ik zijn gister uit ons werk meteen een kerstboom gaan halen. Meestal doen we dat op 6 december, maar dit jaar hadden we Sinterklaas al gevierd. Dus kerstboom kopen it was. Ik ben gek op de feestdagen. Het is dan altijd zo gezellig. Kaarsjes, lichtjes en warmte. Binnen dan. Want buiten is het momenteel bizar koud. Ik stond vanmorgen met bevroren tenen op de pont. Om het begin van de kerstperiode te vieren post ik vandaag deze pavlova met rood fruit. Ik maakte de pavlova toen ik moest koken voor een groot gezelschap. De foto stond al een tijdje op mijn computer te wachten tot hij online mocht. Nou, dat wachten wordt beloond. De pavlova met rood fruit is een makkelijk, maar bijzonder lekker dessert. Je kunt de pavlova uren van tevoren al klaarmaken. Hoef je hem alleen nog maar te versieren op het moment suprême. Ideaal als dessert tijdens het kerstdiner. Maak het jezelf niet te moeilijk. Dan kun je zelf ook gewoon genieten van het diner. 

Ingrediënten pavlova met rood fruit

4 eieren
150 gram witte basterdsuiker
2 theelepels maizena
1 vanillestokje
125 gram mascarpone
100 gram Franse kwark
1 vanillestokje
1 eetlepel acacia honing
Rood fruit (aardbeien, frambozen, aalbessen etc.)
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 120 graden. Scheid de eieren. Doe het eiwit in een vetvrije kom. Mix de eiwitten tot er een schuim ontstaat. Voeg, al mixend, de basterdsuiker toe. Blijf mixen tot het eiwit helemaal stijf is. Spatel voorzichtig de maizena en een snuf zout door de eiwitten.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep het schuim in een cirkel op het bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pavlova anderhalf uur. Laat de pavlova helemaal afkoelen.

Snijd het vanillestokje verticaal door midden. Schraap het merg met een theelepel uit het stokje. Meng de Franse kwark met de mascarpone, de honing en de vanille.

Schep het mascarponemengsel op de pavlova. Versier de pavlova met rood fruit en eventueel een beetje poedersuiker. Lekker om te garneren met blaadjes munt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *