Recept: Frozen yoghurt van perzik

 

frozen yoghurtIk woon in het centrum. Sinds kort zit hier een klein zaakje waar je frozen yoghurt kunt kopen. Dit moest ik natuurlijk meteen uitproberen. Ik proefde fris en fruitig ijs. Het fijne van frozen yoghurt is dat door gebruik van yoghurt in plaats van room het ijs een stuk calorie-armer wordt. Er wordt echter bij de meeste frozen yoghurt alsnog een beetje room en suiker toegevoegd. Het leuke van frozen yoghurt is dat je helemaal geen ijsmachine of iets dergelijks nodig hebt. Frozen yoghurt is super makkelijk om te maken en nog sneller klaar dan dat bij mij een glas wijn leeg is 😉 Het maken van frozen yogurt stond al een tijdje op mijn lijstje. Hoog tijd om het vandaag uit te proberen. Ik verving de suiker voor honing en deed er voor de frisheid een beetje munt doorheen. Omdat perzik goed gaat met amandel heb ik een beetje amandelschaafsel over het gerechtje gestrooid.

Ingrediënten frozen yoghurt van perzik

Perziken (in partjes, bevroren)
2 eetlepels Griekse yoghurt
3 theelepels acacia honing
Munt
Amandelschaafsel

frozen yoghurtSnijd de perziken in partjes, doe ze in een bakje of zakje en laat ze bevriezen in de vriezer. Doe de perziken in de keukenmachine of in een kom. Doe hier een 2 eetlepels Griekse yoghurt en 3 theelepels acacia honing bij. Pureer de perziken met de yoghurt en honing tot een bevroren emulsie. Scheur de blaadjes munt in kleine stukjes. Doe de munt in de kom bij de perzik en de yoghurt. Meng met de keukenmachine en staafmixer. Serveer direct, de frozen yoghurt ontdooit erg snel. Je kunt ook de frozen yoghurt nog even terug in de vriezer doen. Je krijgt dan mooiere bolletjes. Schep bolletje van de frozen yoghurt en strooi voor uitserveren een beetje amandelschaafsel over het ijs. Garneer met een paar blaadjes munt.

Een lekker gerechtje als dessert of gewoon tussendoor omdat je hem verdient hebt. Het recept is in vele varianten te maken. Denk eens aan framboos, aardbei of mango.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.