Chocoladepotjes met 3 soorten chocola

Recept: Chocoladepotjes met 3 soorten chocolademousse

 

ChocoladepotjesAlle zoetekauwen verzamelen… Het is toetjestijd! Deze chocoladepotjes met 3 soorten chocolademousse zijn hemels. Ik maakte de potjes voor Douwe. Hij had een rotweek gehad en kon wel iets lekkers gebruiken. Nu is Douwe gek op chocola dus blijer kon ik hem niet maken. En stiekem vond ik het zelf ook wel erg lekker. We lepelden de mousse na elkaar naar binnen. Daarna hadden we allebei een plofbuik, want machtig is het wel. Ach, als het maar lekker is. Het kost wel even wat afwas (je gebruikte letterlijk 6 kommen), maar dan heb je wel een echte eyecatcher op tafel staan. Ik maakte er een paasversie van door paaseitjes toe te voegen, maar die kun je ook vervangen door iets anders of helemaal weglaten. Lekker als afsluiter van de maaltijd of brunch. Hier ga je zeker vrienden mee maken! 


Ingrediënten voor 4 chocoladepotjes met 3 soorten chocolademousse

100 gram witte chocola + een blokjes extra voor de garnering
100 gram melkchocola + een blokjes extra voor de garnering
100 gram pure chocola + een blokje extra voor de garnering
4 eetlepels basterdsuiker
250 ml slagroom
2 eieren

Chocoladepotjes

Smelt alledrie de soorten chocola in een kommetje boven een pan met kokend water (au bain-marie). Gebruik voor elke soort chocola een aparte kom.

Scheid de eieren. Klopt de eiwitten met 2 eetlepels basterdsuiker tot stijve pieken. Meng in een andere kom de eidooiers met 2 eetlepels suiker en klop in een derde kom de slagroom op.

Verdeel het eiwitschuim, het dooiermengsel en de slagroom over de kommetjes met de verschillende soorten chocola en roer door elkaar. Als het goed is ontstaan er nu 3 soorten schuimige mousse.

Schenk de 3 soorten chocolademousse in 3 spuitzakken of plastic zakjes. Spuit voorzichtig de chocolademousse in laagje in de potjes.

Zet de chocoladepotjes met 3 soorten chocolademousse in de koelkast en laat het een uurtje opstijven.

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf wat krullen van de blokjes chocola. Leg de chocoladekrullen op de mousse en maak eventueel af met een paar paaseitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.