Recept: Arabische vlaflip

 

vlaflipToen ik een plaatje van een trifle op Pinterest zag, kreeg ik hier zoveel trek in dat ik ben gaan kijken welke ingrediënten ik toevalling nog in de keuken had liggen. Ik had nog een restje Turkse yoghurt, een handje walnoten en wat granaatappelpitjes in de keuken. Dit was helaas bij lange na niet genoeg voor een trifle. Vroeger at ik vaak, zoals bijna alle kinderen in Nederland, een vlaflip als toetje. Een combinatie van yoghurt, vla en limonadesiroop. Ik was er gek op! Toen deze gedachte door mijn hoofd spookte is de Arabische vlaflip geboren. De trifle zijn jullie me nog even verschuldigd. Die komt er ook nog aan. Wel heb ik vandaag een fris en zoet toetje met een twist voor jullie :)!

 

Ingrediënten Arabische vlaflip

Griekse of Turkse yoghurt
Acaciahoning
Rozensiroop (te koop bij de toko)
Gehakte pistache- of walnoten
Granaatappelpitjes
Een paar blaadjes munt

vlaflipGebruik een mooi klein glaasje zodat je de laagjes van de vlaflip goed kunt zien. Ik heb zelf een dubbelwandig espresso glaasje gebruikt. Laat de yoghurt even kort uitlekken in een fijne zeef. Begin met een klein laagje honing. Niet te veel anders wordt het gerechtje te zoet. Hak de blaadjes munt fijn en meng de stukjes met de yoghurt. Doe een paar schepjes yoghurt bovenop de honing. Drup voorzichtig een beetje rozensiroop op de yoghurt. Gebruik ook van de rozensiroop niet teveel. Rozensiroop is heel erg zoet en de smaak is vrij snel overheersend. Hak de wal- of pistachenoten fijn. Strooi op de rozensiroop een beetje van de gehakte walnoten. Eindig met een laagje granaatappelpitjes. Garneer eventueel met een blaadje munt. Ze het toetje voor serveren nog even in de koelkast. Het gerechtje is dan net iets frisser.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *