Recept: Nutellabrood

 

NutellabroodPasen staat alweer bijna voor de deur. En dat is te merken ook. De ontbijt-, brunch- en voorjaarsgerechten worden momenteel ontzettend goed bekeken en ook op social media vliegen de paasrecepten me om de oren. Lekker hoor. Ik houd wel van ontbijtgerechten. Vanaf vandaag zal er regelmatig een recept in de paassfeer online komen. Ik trap de paasrecepten af met dit Nutellabrood. Een ontbijt waar je zeker vrienden mee gaat maken. Denk je eens in: een knapperig en warm brood boordevol met gesmolten chocoladepasta. Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel hoor! Zodra het brood de oven in gaat begint het heerlijk te ruiken in huis. Daar komt toch iedereen zijn bed voor uit? Deze slaapkop in ieder geval wel. Normaal blijf ik op een vrije dag zo lang mogelijk in bed liggen, maar voor dit lekkere broodje wil ik best iets eerder opstaan. Zolang het maar niet té vroeg is 🙂

Ingrediënten nutellabrood

Voor het brood

350 gram bloem
1 zakje gedroogd gist (7 gram)
200 ml lauwwarm water
75 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eetlepels kristalsuiker
Een scheutje olie
Een snuf zout

Voor de vulling

150 gram nutella

Doe de bloem, het gist, de roomboter, het water en de kristalsuiker bij elkaar in een grote kom. Kneed de ingrediënten met een keukenmachine, of met de hand, tot een stevig deeg. Voeg een snuf zout toe en kneed het deeg nog een keertje door. Vet een schone kom in met een scheutje olie, doe het deeg erin en dek af met een theedoek. Laat het deeg op een warme plek een uurtje rijzen.

Kneed het deeg goed door en rol het uit tot een lap van 40 x 30 cm. Besmeer de lap met de Nutella en rol het op. Snijd de Nutellarol in de lengte doormidden. Plak de bovenkant van de 2 slierten aan elkaar en vlecht de 2 slierten tot een mooi brood. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het Nutellabrood op het bakpapier. Dek het brood af met een theedoek en laat nog een half uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak het Nutellabrood in 40 minuten gaar. Wordt de bovenkant te donker? Bedek het brood met een velletje aluminiumpapier. Laat het Nutellabrood een kwartiertje afkoelen op een bakrooster. Serveer als het Nutellabrood nog een beetje warm is.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *