Recept: Makkelijke broodkrans met kaneel en pecannoten

 

Makkelijke broodkrans met kaneel en pecannoten Hoppa! Het is nog geen Sinterklaas geweest en ik drop gewoon alvast een kerstrecept. Niet dat ik dan problemen krijg met de Sinterklaaspolitie, maar officieel beginnen wij Nederlanders natuurlijk pas na 5 december aan kerst te denken. Wij vierden gister al Sinterklaas en vandaag is het tweede Sinterklaasfeest aan de beurt. Vanavond is dus officieel de kerstperiode begonnen in huize Douwe & Lynn. En dan kan ik een heel verhaal gaan vertellen waarom ik vandaag wel al een kerstrecept mag posten. Maar eigenlijk kon ik gewoon niet langer wachten om deze makkelijke broodkrans met kaneel en pecannoten met jullie te delen. Zo lekker. Zo makkelijk. Zo mooi. De geur alleen al. Ik word meteen weer blij als ik naar de foto kijk. Een enorme aanrader om een keer uit te proberen. Ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen. Laten jullie het weten als je hem gemaakt hebt? Vind ik leuk ­čÖé

Ingredi├źnten makkelijke broodkrans met kaneel en pecannoten

1 rol kant en klaar pizzadeeg
1 ei
150 gram basterd suiker
100 gram zachte roomboter
4 theelepels kaneelpoeder
Een flinke hand pecannoten

Doe de roomboter, het basterdsuiker, het kaneelpoeder, de pecannoten en het ei in een keukenmachine. Meng de ingredi├źnten tot een zachte pasta. Proef of het mengsel op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingredi├źnten toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het pizzadeeg uit. Besmeer het pizzadeeg royaal met het kaneelmengsel. Rol het pizzadeeg op. Snijd de rol tot het midden in 2-en. Vlecht de twee strengen. Zorg dat de inkepingen zoveel mogelijk naar boven liggen. Snijd de andere helft van de rol ook in 2-en. Vlecht de andere kant op dezelfde manier. Vorm een krans van de vlecht en druk het deeg tegen elkaar aan.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de broodkrans op het bakpapier en schuif hem in de oven. Bak de makkelijke broodkrans met kaneel en pecannoten in 25-30 minuten goudbruin.

Serveer de broodkrans als hij nog een beetje warm is. Ook erg lekker als dessert met een bolletje vanille- of kaneelijs.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Makkelijke broodkrans met kaneel en pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *