Recept: Aardappelwedges uit de oven

 

Aardappelwedges uit de ovenVandaag is mijn laatste werkdag voordat de zomervakantie begint. Vanaf morgen ben ik 6 weken lang vrij. Eerst ga ik een week lang terrasjes pakken (dat kan ook prima in de regen!), recepten uitproberen, shoppen en verder uitermate kalm aan doen. Daarna gaan Douwe en ik 2 weken lang allerlei wijngaarden bezoeken in Luxemburg en Frankrijk en tot slot eindigen we aan het strand in Zuid-Frankrijk. Ik heb er zo naar uitgekeken de afgelopen weken. Even helemaal niks! Jullie zullen wel gemerkt hebben dat er de afgelopen weken minder blogposts online kwamen. Ten eerste merk ik aan de bezoekersaantallen dat jullie langzaamaan ook vakantie beginnen te vieren en ten tweede heb ik me voorgenomen om zelf ook een beetje rustiger aan te doen. Geen paniek, Ik sla gewoon af en toe een dagje over. Voor vandaag heb ik het recept voor Provençaalse aardappelwedges uit de oven. Om alvast een beetje in de vakantiestemming te komen. Kruidig, knapperig en ontzettend lekker. Lekker bij een mooi stuk vlees of barbecue. Ik hoop ze in ieder geval vaak te eten deze zomer!

Ingrediënten aardappelwedges uit de oven voor 2 personen

500 gram vastkokende aardappelen
Een paar takjes rozemarijn
Een paar takjes tijm
2 of 3 tenen knoflook
Een scheutje olijfolie
Peper uit de molen
Een snuf zeezout

Boen de aardappels schoon, maar laat de schil zitten. Snijd de aardappels doormidden en vervolgens in partjes. Pers de teentjes knoflook. Hak de tijm en rozemarijn fijn. Meng de aardappelpartjes met tijm, rozemarijn, knoflook, een snuf zeezout en een beetje peper uit de molen. Laat de aardappelwedges even staan zodat de smaak er goed in kan trekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de aardappelwedges uit over het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven. Bak de aardappelwedges in 50 minuten gaar. Haal de bakplaat uit de oven. Laat de aardappelwedges uit de oven 5 minuutjes afkoelen zodat ze krokant worden.

De aardappelwedges uit de oven zijn extra lekker in combinatie met truffelmayonaise en een goed stuk vlees.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *