Recept: Aardappels met geitenkaas en champignons

 

Aardappels met geitenkaas en champignonsIk ben een bourgondiër. Dat weten jullie als geen ander. Ik ben gek op de toevoeging van kaas, room, wijn en andere eigenlijk veel te slechte dingen. Je zult mij niet snel iets zien eten “omdat het zo gezond is”. Ik eet voornamelijk producten en gerechten omdat ik het lekker vindt. Dat kan zowel gezond als ongezond zijn. Zolang je maar blijft sporten en niet teveel gekke dingen tussendoor eet kan dat best. In dit geval was het gerecht dat ik maakte niet zo gezond. Wel erg lekker. Het leven is tenslotte te kort om vieze dingen te eten. Deze aardappels met geitenkaas en champignons zijn lekker in combinatie met een stuk geroosterd vlees en groene groenten zoals broccoli, groene asperges of boontjes. 

Ingrediënten aardappels met geitenkaas en champignons voor 2 personen

3 aardappels
200 gram (kastanje)champignons
125 gram gerookte spekblokjes
75 ml melk
125 ml room
70 gram Parmezaanse kaas
100 gram zachte geitenkaas
10 gram roomboter
Een scheutje olijfolie
Zout en peper

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Schil de aardappels en kook ze in de pan beetgaar. Snijd de aardappels in plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de gerookte spekjes knapperig. Schep de spekjes uit de pan en zet ze apart. Smelt de boter in dezelfde pan en bak hierin de champignons goudbruin. Pers de teentjes knoflook. Doe de knoflook bij de champignons en strooi hier, terwijl je blijft roeren, een eetlepel bloem overheen. Voeg de melk en de room aan de champignons toe en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe driekwart van de Parmezaanse kaas en de geitenkaas bij de champignonsaus en roer tot de kaas in de saus gesmolten is.

Doe de aardappels, de gebakken spekjes en de champignonsaus in een grote kom of schaal. Meng de ingrediënten met elkaar en proef of de saus de aardappels met geitenkaas en champignons op smaak zijn. Maak af met peper en zout. Vet een ovenschaal in met boter of olie. Giet het aardappelmengsel in de ovenschaal. Bedek de bovenkant van de aardappels met geitenkaas en champignons met een laagje Parmezaanse kaas. Bak de aardappels met geitenkaas en champignons in 45 minuten gaar.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *