Yoghurtcakejes met aalbessen

Recept: Yoghurtcakejes met aalbessen

 

Yoghurtcakejes met aalbessenMijn schoonmoeder heeft een moestuin. Hierdoor krijgen we regelmatig allerlei lekkere groenten en fruit toegestopt. Elke keer zie ik het als een uitdaging om deze producten in een nieuw gerecht te verwerken. Zo maakte ik ooit een courgettesoep met paling toen er een overschot aan courgettes was en hebben we vorig jaar in het aardbeienseizoen een cocktailavond met strawberry daiquiri’s georganiseerd. Dit keer moesten de bestjes geoogst worden. Ik kwam op zondagochtend bij mijn schoonouders vandaan met een flinke bak aalbessen. Omdat ik op zondagochtend- of middag meestal aan het bakken ben besloot ik om cakejes met aalbessen te maken. Yoghurtcakejes met aalbessen om precies te zijn. Omdat ik yoghurt en olie in plaats van boter gebruikte werden de yoghurtcakejes lekker licht en luchtig. Voordat ik het wist had ik er 3 opgegeten. Verslavend lekker. Je bent gewaarschuwd!

Ingrediënten yoghurtcakejes met aalbessen

Een bakje aalbessen
200 gram bloem
200 gram suiker
100 ml zonnebloemolie
200 ml yoghurt
3 eieren
2 theelepels bakpoeder
Geraspte citroenschil van een halve citroen
Een snufje zout
Boter om in te vetten

Yoghurtcakejes met aalbessen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de yoghurt, zonnebloemolie, eieren en suiker in een kom en mix dit goed door elkaar. Voeg de bloem, bakpoeder, citroenschil en een snufje zout toe aan het beslag en mix alles goed door elkaar. Vet een muffinvorm goed in met boter. Vergeet niet om ook het gedeelte tussen de “gaten” in te vetten.

Verdeel het beslag gelijkmatig over een muffinvorm. Doe in het beslag van elk cakeje een stuk of 10 besjes. Bak de cakejes in ongeveer 25 minuten gaar. In de oven zullen de yoghurtcakejes omhoog komen als een muffin. Als je ze uit de oven haalt zakken ze weer in zodat het platte cakejes worden. Omdat de ruimte tussen de gaten ook is ingevet met boter zullen ze makkelijk loslaten. Laat de yoghurtcakejes ongeveer 20 minuten afkoelen. Zo blijven de cakejes mooi als je ze uit de vorm haalt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

5 thoughts on “Recept: Yoghurtcakejes met aalbessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *