Twixtaart

Recept: Easy peasy twixtaart (millionaires shortbread)

 

TwixtaartZondag is bakdag en dat heb ik afgelopen week geweten. Ik maakte deze Twixtaart vorige week zondag. Het regende de hele dag, dus het geplande uitje (we zouden naar een Coronaproof openlucht foodfestival gaan) ging niet door. Toen ben ik de keuken maar ingedoken. Na het bakken stond de Twixtaart onder een glazen stolp in de keuken. We hebben er de hele week van lopen snoepen. Iedere keer als ik langs de keuken liep sneed ik een klein stukje af. En soms een iets groter stuk. En dat terwijl ik helemaal niet zo’n zoetekauw ben. Ik kon het gewoon niet laten. Vanmorgen verdween het laatste stukje in Douwe zijn mond (wél een ongelooflijke zoetekauw). En dat is maar goed ook, want anders zou ik nu nog zitten snoepen! Heb ik je al overtuigd? Maken die hap! 
Ingrediënten twixtaart

Een zak minitwixjes (400 gram)
1 blikje gecondenseerde melk (ongeveer 400 gram)
300 gram melkchocola

Voor de bodem

200 gram bloem
4 eetlepels suiker
140 gram zachte roomboter
1 ei
Een snuf zout

Twixtaart

Zet het blikje gecondenseerde melk onderin een grote pan. Vul de pan met water. Zorg dat het blikje zeker 10 cm onder water staat. Kook het water ongeveer 3 uur. De gecondenseerde melk verandert dan in dulce de leche (een soort karamelpasta). Let op: zorg dat het blikje onder water blijft staan. Als het water droogkookt kan het blikje ontploffen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar in de kom van de keukenmachine. Je kunt ook een handmixer met deeghaken gebruiken. Mix de ingrediënten tot een zacht deeg.

Bekleed een springvorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem. Prik gaatjes in de bodem. Zet de bakvorm in de oven en bak de bodem in 30 minuten gaar.

Breek de chocola in blokjes. Breng een pannetje met een klein laagje water aan de kook. Zet een kom op de pan en doe hier de chocola in. Roer de chocola door met een spatel tot het gesmolten is.

Verdeel de chocola over de karamel. Snijd de twixjes in stukjes. Bedek de chocola met stukjes twix en zet de twixtaart in de koelkast om hem op te laten stijven.

Maak een mes (of een glaceermes als je die hebt) warm onder de hete kraan. Haal het mes langs de randjes van de taart. Maak de springvorm open en verwijder het bakpapier. Je kunt voor het snijden van de taart het beste een warm mes gebruiken.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.