Stokbroodje kruidenboter uit de ove

Recept: Stokbrood met kruidenboter uit de oven mét kaas

 

Stokbroodje kruidenboter uit de oveJe kent ze vast wel.  Van die stokbroodjes waar de kruidenboter al in zit en die je dan alleen nog even moet afbakken in de oven. Tijdens mijn studententijd heb ik er honderden gegeten. Snel, goedkoop en vooral supermakkelijk. Daar hield ik in die tijd van. Avondeten maken en dóórrrr.. Maar of het nou ECHT lekker was.. Als ik heel eerlijk ben vond ik dat toen ook al niet. De kruidenboter was veel te zout en had iets chemisch. Hoog tijd om zelf aan de slag te gaan. Met zelfgemaakte kruidenboter ( je kunt me wakker maken voor een goede kruidenboter) én kaas. Want van kaas wordt alles beter toch? Serveer het stokbrood met kruidenboter bij een kom soep of als onderdeel van de hapjestafel. Wel meteen als hij uit de oven komt. Dan is de boter gesmolten en de kaas nog lekker draderig. Het water loopt me alweer in de mond. Je hebt best kans dat er straks weer eentje in mijn eigen oven ligt te bakken. Jammie!




Ingrediënten stokbrood met kruidenboter uit de oven

1 afbakstokbrood (maakt niet uit welke)
200 gram kaas (ik gebruikte een belegen kaas)

Voor de kruidenboter

250 gram roomboter op kamertemperatuur (1 pakje)
2 tenen knoflook
15 blaadjes basilicum
Een paar takjes bieslook
Een snuf grof zeezout
Peper uit de molen

Stokbrood met kruidenboter uit de oven

Verwarm de oven op de temperatuur die aangegeven staat op de verpakking.

Snijd het stokbrood in plakjes in, maar zorg dat je het niet helemaal doorsnijdt.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het stokbrood erop.

Doe de roomboter in een schaal of kom. Hak de kruiden fijn en pers de tenen knoflook. Doe de kruiden, de knoflook, een snuf zeezout en een beetje peper uit de molen bij de roomboter. Meng de ingrediënten met een vork of keukenmachine tot alle kruiden door de boter zitten.

Smeer tussen elk plakje brood een beetje kruidenboter. Schaaf de kaas in plakjes. Doe tussen elk plakje brood een plakje kaas.

Schuif de bakplaat in de oven en bak het stokbrood af. De baktijd vind je op de verpakking van het afbakbrood.

Serveer het stokbrood met kruidenboter als hij nét uit de oven is. Dan is hij op zijn lekkerst. Lekker bij een kom soep of bij de borrel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *