Speculaas cupcakes met roomkaastopping

Recept: Speculaas cupcakes met roomkaastopping

 

Speculaas cupcakes met roomkaastoppingOp de valreep post ik toch nog even een Sinterklaasrecept. Ik kan het niet laten. Deze cupcakes met strooigoed heb je namelijk zo gemaakt. Dikke kans dat je de meeste ingrediënten toch al in de kast hebt liggen. En de overige dingen kun je in elke supermarkt krijgen en zijn dus zo gehaald. De speculaas cupcakes met roomkaastopping zijn superleuk om te maken (kinderen vinden het fantastisch om te helpen!) en smaken heerlijk. En lees je dit recept nou nét even te laat? Of vier je helemaal geen Sinterklaas? Koop dan wat kerstkransjes, snoepjes en candy canes en maak er gewoon een kerstversie van. pas de problème! En dan nu.. Hop hop! Aan de slag!




Speculaas cupcakes met roomkaastopping

Ingrediënten voor 16 speculaas cupcakes met roomkaastopping

2 eieren
120 gram basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel speculaaskruiden
100 ml zonnebloemolie
100 ml volle melk
130 gram bloem
40 gram bakpoeder
250 gram roomkaas
40 gram poedersuiker
Een snuf zout

Speculaas cupcakes met roomkaastopping

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de eieren, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, de speculaaskruiden en een snuf zout bij elkaar in een kom. Mix de ingrediënten met een mixer tot een schuimig mengsel.

Voeg, terwijl je blijft mixen, de melk en de zonnebloemolie toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix een laatste keer door elkaar.

Vul de gaten van een muffinbakblik met cupcakepapiertjes. Schep elk cupcakepapiertje voor 2/3 vol.

Schuif het muffinbakblik (ik had er 2 van 8) in de oven en bak in 30 minuten gaar. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.

Doe de roomkaas, 1 zakje vanillesuiker en de poedersuiker bij elkaar in een kom. Mix tot een gladde massa.

Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit op elke cupcake een mooie toef roomkaas. Versier met speculaas, pepernoten en ander strooigoed.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *