|
|


Ingrediënten voor 16 speculaas cupcakes met roomkaastopping
2 eieren
120 gram basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel speculaaskruiden
100 ml zonnebloemolie
100 ml volle melk
130 gram bloem
40 gram bakpoeder
250 gram roomkaas
40 gram poedersuiker
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de eieren, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, de speculaaskruiden en een snuf zout bij elkaar in een kom. Mix de ingrediënten met een mixer tot een schuimig mengsel.
Voeg, terwijl je blijft mixen, de melk en de zonnebloemolie toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix een laatste keer door elkaar.
Vul de gaten van een muffinbakblik met cupcakepapiertjes. Schep elk cupcakepapiertje voor 2/3 vol.
Schuif het muffinbakblik (ik had er 2 van 8) in de oven en bak in 30 minuten gaar. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
Doe de roomkaas, 1 zakje vanillesuiker en de poedersuiker bij elkaar in een kom. Mix tot een gladde massa.
Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit op elke cupcake een mooie toef roomkaas. Versier met speculaas, pepernoten en ander strooigoed.

