Snoepjestaart met botercrème

Recept: Snoepjestaart met roomkaastopping

 

Snoepjestaart met roomkaastopping“11 november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje. 11 november is de dag.. dat mijhijn lichtje branden mag!” Vandaag is het Sint-Maarten en gaan de kinderen langs de deuren met een lampioen om te zingen. In ruil voor hun lied krijgen ze een snoepjes, koekje of een stuk fruit. Sint-Maarten vind ik een ontzettend leuke traditie. Ik woonde vroeger in een kinderrijke woonwijk en daar was het op 11 november één groot feest. Wéken keken we ernaar uit. Eerst een mooie lampioen knutselen (dat deden we op school) en vervolgens samen met je vriendjes en vriendinnetjes langs de deuren gaan om snoep op te halen. Lang had ik er trouwens geen plezier van, ’s avonds moest ik mijn snoep bij mijn ouders inleveren. Ik mocht 5 snoepjes uitkiezen die ik op mocht eten en de rest ging in een grote snoeppot op de kast. Hoe vaak ik niet verlangend naar die pot heb zitten kijken.. Helaas woon ik nu in wijk waar weinig kinderen wonen en gaat Sint-Maarten hier onopgemerkt voorbij. Jammer hoor, ik vind het altijd wel leuk om snoepjes uit de te delen. Om toch een beetje het Sint-Maarten gevoel te krijgen maakte ik deze snoepjestaart met roomkaastopping. Is het geen plaatje? Ik werd er heel erg blij van. Nu Douwe nog zo ver krijgen dat hij een liedje voor me zingt. 




Snoepjestaart met roomkaastopping

Ingrediënten snoepjestaart met roomkaastopping

Voor het biscuitdeeg

4 eieren
120 gram suiker
100 gram bloem
20 gram maïzena

Voor de vulling/topping

200 gram roomkaas
125 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels frambozenjam (of een andere jam die je lekker vindt)
Heel veel verschillende soorten snoepjes

 

Snoepjestaart met roomkaastopping

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de suiker en de eieren bij elkaar in een kom. Mix gedurende 10 minuten op de hoogste stand tot er een romige en luchtige massa ontstaat. Spatel de bloem en de maïzena door het beslag.

Bekleed de bodem van een springvorm (20 centimeter) met bakpapier. Vet de zijkanten van de binnenkant van de springvorm in met bakspray of olie. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de springvorm in de oven en bak in 45 minuten gaar. Laat de biscuitbodem helemaal afkoelen.

Doe de roomboter en de roomkaas bij elkaar in een kom. Mix de ingrediënten door elkaar. Voeg beetje bij beetje, terwijl je blijft mixen, de poedersuiker toe. Roer het vanille-extract door het roomkaasmengsel.

Snijd de biscuitcake horizontaal doormidden. Bestrijk één van de lagen met een beetje van het roomkaasmengsel en 2 eetlepels frambozenjam. Leg de bovenkant van de cake op de jam en bestrijk de hele cake met de rest van het roomkaasmengsel.

Versier de taart met verschillende snoepjes en laat hem even opstijven in de koelkast. Serveer de snoepjestaart met roomkaastopping direct uit de koelkast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *