Sinterklaas cheesecake met speculaas en amandelspijs

Recept: Sinterklaas cheesecake met speculaas en amandelspijs

 

Sinterklaas cheesecake met speculaas en amandelspijsHij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Aankomende zaterdag is het zover. Dan komt Sinterklaas officieel naar Nederland. Al komt hij hier in Zaandam op zondag pas aan. Ach, die goede oude man kan niet overal tegelijk zijn natuurlijk. Nadat hij aan land is gegaan, kunnen we weer helemaal los met allerlei zoetigheden. Pepernoten, chocoladeletters, schuimpjes, marsepein en natuurlijk speculaas. Opeens is er weer een goed excuus om de hele dag te snoepen. Deze Sinterklaas cheesecake met speculaas en amandelspijs is daar een goede suggestie voor. Het is geen taart voor als je op dieet bent, je kunt hem namelijk net zo goed meteen op je heupen smeren. Maar als je in de laatste 2 maanden van het jaar op dieet bent heb je ook eigenlijk niet zo’n goed timing. Er komt zo-veel lekkers voorbij. Dat diëten komt in januari wel weer!




Ingrediënten Sinterklaas cheesecake met speculaas en amandelspijs

800 gram roomkaas
120 gram kristalsuiker
2 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels vanille-extract
4 eieren
1 eetlepel maïzena
200 gram amandelspijs
75 gram roomboter
200 gram speculaas
Een flinke hand strooigoed
2 eetlepels schuddebuikjes

Sinterklaas cheesecake met speculaas en amandelspijs

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Maal de speculaasjes fijn en smelt de boter in een steelpan. Meng de speculaaskruimels met de boter.

Bekleed een springvorm (30 cm) met bakpapier. Schep het speculaasmengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Meng het amandelspijs met één van de eieren. Verdeel het spijs over de speculaasbodem en druk aan.

Klop de roomkaas met een de kristalsuiker tot een luchtig mengsel. Voeg 3 eieren, de speculaaskruiden, het vanille-extract en de maïzena toe en klop tot een egaal mengsel.

Stort het roomkaasmengsel op het amandelspijs in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Zet een schaal met water onder het bakrooster in de oven. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in 60 minuten gaar.

Zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake afkoelen. Zet de afgekoelde cheesecake in de koelkast en laat hem nog 3 uur opstijven.

Versier de cheesecake met strooigoed en schuddebuikjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *