|
Afgelopen week heeft mijn oven amper uitgestaan. Ik ben de hele week al bezig met bakken. Het bakvirus is toegeslagen. En dat is maar goed ook want ik kan wel wat oefening gebruiken. Ik ben namelijk niet zo goed in bakken. Dat komt omdat ik niet precies ben. Ik kook het liefst op gevoel en gebruik vaak (tenzij ik een recept voor jullie aan het uitwerken ben) ook geen maatbekers of keukenweegschaal. Daarnaast heb ik ook niet zoveel geduld. Ik trek regelmatig de ovendeur te vroeg open of kieper een bakvorm veel te vroeg om. Het resultaat? Ingezakte cheesecakes, halve tulbanden en biscuit dat volledig uit balans is. Gelukkig kun je daar, als je weet wat je verkeerd doet, iets aan doen. En zo stond ik gister te staren naar een vers gebakken cake op een bakrooster. Nog net niet met mijn handen op mijn rug gebonden. Het resultaat zien jullie op de foto. We kunnen denk ik wel de conclusie trekken dat hij gelukt is. Wat een plaatje is het geworden. En hé.. als ik hem kan maken.. kunnen jullie het zeker! De ricottataart met zomerfruit is romig, fris en fruitig, zonder zwaar te worden. Makkelijk om te maken in na 10 minuten staat hij al in de oven. Ga je de ricottataart met zomerfruit binnenkort maken? Laat het dan even weten. Vind ik leuk!
Ingrediënten ricottataart met zomerfruit
200 gram bloem
200 gram suiker
250 gram ricotta
120 gram gesmolten roomboter
250 gram bevroren zomerfruit (frambozen, bessen, aardbeien, kersen en bramen)
1 theelepel vanille-extract
2 theelepels bakpoeder
3 eieren
Een scheutje olie om in te vetten
Een snuf zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm (20 cm) met bakpapier en vet de randen in met olie.
Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout met elkaar.
Meng de eieren, de ricotta en het vanille-extract met elkaar. Voeg het bloemmengsel toe en spatel door de ricotta. Giet de gesmolten boter bij het beslag en meng met de rest.
Voeg 3/4 van het bevroren fruit toe en giet het beslag in de springvorm. Leg de rest van het fruit op het beslag.
Zet de ricottataart met zomerfruit in de oven en bak in 50-60 minuten gaar. De taart is klaar als hij goudbruin is en er een satéprikker droog uit het midden komt.
Laat de ricottataart met zomerfruit helemaal afkoelen op een bakrooster. Serveer eventueel met vers fruit en poedersuiker
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Hi Lynn, van het weekend geprobeerd en meteen een topper! Heel lekker romig en fris met het fruit. Dankje voor het recept, groeten Marleen
mijn deeg kan je niet gieten, is steviger. staat nu in oven, afwachten maar.?.
Volgende keer toch maar helemaal bekleden met bakpapier. Wil niet uit de springvorm! Smaak is er niet minder om, hmmmm….
Je kunt ook voordat je springvorm opent even een scherp mes langs de randen halen. Dan laat hij makkelijker los :).
Moet het bevroren fruit bovenop het beslag mee in de oven? Op de foto zou je denken dat het er achteraf op gelegd is.
Het bevroren fruit gaat inderdaad bovenop het beslag mee in de boven. Het fruit bovenop is er later opgelegd.
ik vond zo heerlijk dessert dat ik drie keer gemaakt hebt met drie verschillende bloem’suiker’boter gebruikt