Recept: Perzische rozencake met amandel

 

Perzische rozentaart met amandelAlle zoetekauwen verzamelen! Deze Perzische rozencake met amandel is echt fantastisch. Vol van smaak, mierzoet en vooral heel erg lekker. Hier ga je zeker vrienden mee maken. Of je geliefde mee veroveren. Want naar verluidt is het een echte liefdestaart. En dat ligt niet alleen aan de rozenblaadjes. Iets met een Perzische prins en een meisje uit het dorp. De rest van het verhaal kunnen jullie wel raden denk ik. Schrik niet van de lijst met ingrediënten, als je vaker bakt heb je waarschijnlijk het meeste al in huis. De rozensiroop en de gedroogde rozenblaadjes kocht ik bij een Marokkaanse supermarkt, maar bij de toko kun je het meestal ook wel vinden. En of je hem nou deelt met je geliefde, je kat of hem in je eentje opeet (ik vind het knap als dat je lukt), de liefde spat ervan af. Als is het alleen maar vanwege de rozenblaadjes en de roze kleur aan de binnenkant. Spread the love people, spread the love..




Ingrediënten Perzische rozencake met amandel

Voor de cake

275 gram amandelmeel
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
150 gram (kristal)suiker
200 gram roomboter op kamertemperatuur
12 kardemompeulen
1 eetlepel rozensiroop (te koop bij de toko)
4 eieren
1 citroen
Een snuf zout

Voor de rozensiroop

2 eetlepels (kristal)suiker
1 eetlepel rozensiroop (te kook bij de toko)
Het sap van een halve citroen

Voor icing

150 gram poedersuiker
Het sap van een halve citroen
1 eetlepel water

En verder

Een handje pistachenoten
Een handje gedroogde rozenblaadjes

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en wrijf ze fijn in een vijzel. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.

Doe de roomboter en de suiker bij elkaar in een grote kom. Mix de ingrediënten tot een smeuïge massa. Voeg, terwijl je blijft mixen, 1 voor 1 de eieren toe. Spatel de bloem, het amandelmeel, de bakpoeder, de kardemom, de citroenschil, het citroensap, de rozensiroop en een snuf zoet door het beslag.

Bekleed de bodem van een springvorm (20 cm) met bakpapier en vet de randen in. Stort het cakebeslag in de springvorm en zet hem in de oven. Bak de rozencake met amandel in 45 minuten gaar.

Doe de rozensiroop, de suiker en het citroensap bij elkaar in een steelpan. Verhit tot de suiker is gesmolten. Haal de taart uit de oven en prik met een satéprikker over de hele taart gaatjes in de bovenkant. Schenk de rozensiroop over de taart en laat hem daarna helemaal afkoelen.

Meng de ingrediënten voor de icing met elkaar. Het moet lekker dik zijn. Giet de icing over de cake. Laat de icing lekker naar beneden druipen.

Hak de pistachenoten en de gedroogde rozenblaadjes in grove stukken. Garneer de rozencake met amandel met pistachenootjes en gedroogde rozenblaadjes.

Het recept voor de Perzische rozencake met amandel is geïnspireerd op een recept van the Telegraph. Klik hier om naar het originele recept te gaan.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *