Recept: Oreocake

 

OreocakeAfgelopen week bakte ik een Oreocake. Nu ben ik meestal al blij als mijn baksels überhaupt de eerste keer lukken. Maar deze cake was ook nog eens intens lekker. Ik ben niet zo een bakheld. Ik blijf proberen en ik leer steeds meer bij. Maar om de één of andere reden blijf ik het moeilijk vinden om de juiste balans te vinden. Ik kook vaak door te proeven en te kijken naar de structuur van ingrediënten. Helaas werkt dit niet tijdens het bakken. Hier draait alles om balans. Je moet gewoon proberen tot je de juiste verhouding te pakken hebt. De meeste bakrecepten maak ik meerdere keren voordat ik ze goed genoeg vind voor op de blog. Het was dus een grote verrassing dat deze cake én gaar én lekker was. Dat biedt perspectief voor mijn volgende projectjes!

Ingrediënten oreocake

3 eieren
240 gram suiker
350 gram bloem
200 gram boter + extra om in te vetten
1 vanillestokje
250 ml slagroom
154 gr oreo koekjes

Hak de Oreokoekjes in grove stukken. Houd 4 koekjes apart. Tik de eieren in een grote kom. Doe de suiker bij de eieren en mix de ingrediënten met elkaar. Snijd het vanillestokje in de lengte door. Schraap met een theelepel het merg uit het vanillestokje. Doe de vanille bij de eieren. Snijd de roomboter in grove stukken. Doe de roomboter en de slagroom bij de eieren, suiker en vanille in de kom. Mix de ingrediënten met elkaar tot er een beslag zonder klontjes ontstaat. Doe de bloem bij het beslag en roer dit er doorheen. Dit lukt in het begin nog met de hand, maar naarmate het beslag dikker wordt kun je het beste een mixer gebruiken. Spatel de in stukken gehakte Oreokoekjes door het beslag. Doe dit zonder mixer. Het is het lekkerst als de stukjes koek niet helemaal verkruimeld zijn.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met boter. Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Breek de 4 overgebleven koekjes in 4 gelijke stukken. Beleg de bovenkant van de cake met de stukjes koek. Zet de Oreocake in de oven en bak hem in 60 minuten gaar. Prik in het midden een satéprikker in de cake. Als de satéprikker schoon is, is de cake gaar. Als er beslag achterblijft op de satéprikker moet de cake nog even de oven in. Bij mij was 50 minuten voldoende, maar dat kan bij elke oven verschillen. Laat de Oreocake een half uur afkoelen voor je hem serveert.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.