|
|


Ingrediënten voor 12 mini Snickers cheesecake taartjes
12 mini Snickers
100 gram pure chocola
Voor de karamelsaus
140 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
Voor de bodem
120 gram Bastogne koeken
50 gram gesmolten roomboter
Voor de cheesecakevulling
350 gram roomkaas
2 eieren
50 gram kristalsuiker
50 gram gesmolten boter op kamertemperatuur
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel bloem

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Begin met het maken van de bodem. Verkruimel de Bastogne koekjes en meng met de gesmolten roomboter tot een zanderige massa.
Klop de roomkaas los op de gemiddelde stand van de mixer. Giet de suiker erbij en mix op de lage stand tot het helemaal is opgenomen. Doe het vanille-extract en de eieren bij de roomkaas en mix tot alles gemengd is. Voeg tot slot de bloem en de gesmolten boter toe en mix tot alles goed gemengd is.
Vul een muffinvorm (of 2 als je een kleinere versie hebt) met 12 baking cups. Schep in elke baking cup een eetlepel van het bastognemengsel en druk even aan. Verdeel het cheesecakebeslag over de vormpjes. Zet het bakblik in de oven en bak de taartjes in 20 minuten gaar. Laat de cheesecake taartjes helemaal afkoelen in de oven. LET OP! Laat de oven dicht. Zo voorkom je dat de cheesecake gaat scheuren. Zet na afkoelen in de oven minimaal 2 uur in de koelkast.
Doe de basterdsuiker in een pan. Laat de suiker smelten en een beetje bruin worden. Je mag de pan walsen, maar absoluut niet roeren! Giet de slagroom bij de suiker. Let op, dit kan gaan spatten. Als het goed is ontstaat er nu een karamelsaus.
Verwijder voorzichtig de baking cups van de cheesecake taartjes. Snijd de Snickers in stukjes. Schep op elk taartje een eetlepel karamel en leg er stukjes Snickers op.
Smelt de chocola au bain marie (in een kommetje boven een (steel)pan met een laagje kokend water). Drizzle de chocola over de mini Snickers cheesecake taartjes. Serveer de taartjes direct of bewaar ze tot serveren in de koelkast.

