Makkelijke pruimencake

Recept: Makkelijke pruimencake

Makkelijke pruimencakeHet is zondag en dus is het weer tijd voor een baksel. Als ik naar buiten kijk is het daar ook echt weer voor. Wat een grijze dag zeg. Geef mij dat zonnetje maar terug. Dit keer maakte ik een baksel met pruimen. De markt lag er vol mee en ik kon het niet laten om er een paar mee te nemen. Thuis besloot ik om er een pruimencake mee te bakken. Een makkelijke pruimencake om precies te zijn. Want naast pruimen heb je maar 6 ingrediënten nodig. En die heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Na een korte voorbereidingen hoeft de pruimencake alleen nog maar in de oven. Gevalletje klaar terwijl u wacht. Kop thee en een dekentje erbij en lekker op de bank kruipen. Ik niet. Ik ben vandaag te vinden op de Parade in het Martin Luther kingpark in Amsterdam. Ik ben benieuwd wat ze dit jaar voor leuks in petto hebben. Fingers crossed dat het droog blijft!
Ingrediënten makkelijke pruimencake

10-15 pruimen
150 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
1 theelepel vanille-extract
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de boter blokjes. Doe de boter en de suiker in een grote kom. Klop tot het een luchtige massa wordt. Voeg, terwijl je blijft kloppen, de eieren, het vanille-extract en een snuf zout toe. Zeef de bloem en spatel door het beslag.

Snijd de pruimen door de helft en verwijder de pit. Meng de pruimen met 2 eetlepels bloem. Dit voorkomt dat de pruimen straks naar de bodem zakken.

Vet een springvorm (20 cm) in met boter of bakspray. Giet de helft van het beslag in de springvorm. Leg de pruimen in het beslag. Bedrek de pruimen met het tweede deel van het beslag.

Zet de springvorm in de oven en bak in een uur gaar. Test met een satéprikker of de makkelijke pruimencake gaar is. Als hij er schoon uitkomt is de cake gaar.

Laat de makkelijke pruimencake afkoelen op een bakrooster. Haal de cake pas uit de springvorm als hij afgekoeld is.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Makkelijke pruimencake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.