|
Soms kan iets simpels zo lekker zijn! Deze galette met aardbeien bevat maar 5 ingrediënten en kan na minder dan 10 minuten de oven al in. Én lekker dat hij is, niet normaal! Dat had ik niet verwacht toen ik hem maakte. Een galette is een taart met de Franse slag. Je belegt het deeg met wat je maar wilt (hartig of zoet) en vouwt het daarna dicht. Vervolgens besmeer je de randjes met ei zodat ze mooi gaan glimmen en schuif je hem in de oven. Makkelijker kan bijna niet. Lekker toegankelijk, wat iedereen kan dit maken. Ook leuk om met kinderen te doen! Psss.. Lezen jullie mee vaders (en moeders)? Het is bijna moederdag! Deze moeder zou hier in ieder geval erg blij mee zijn. Je weet wat je te doen staat. ;).
Ingrediënten makkelijke galette met aardbeien voor 6 personen
230 gram vers taartdeeg op rol
500 gram aardbeien
3 eetlepels kristalsuiker
1 ei
Eventueel een handje parelkandij
Slagroom, vanille-ijs of mascarponecrème voor erbij
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes.
Beleg het verse taartdeeg met plakjes aardbei. Bestrooi de aardbeien met een eetlepel kristalsuiker.
Vouw het taartdeeg dicht. Dit mag best een beetje rommelig.
Kluts het eitje los. Besmeer de randen van de galette in met ei en bestrooi met de rest van de suiker. Maak eventueel af met wat parelkandij.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de galette op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven.
Bak de galette met aardbeien in 30-40 minuten gaar.
Serveer met een bolletje vanille-ijs, slagroom, mascarponecrème en eventueel een beetje pure chocolade.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).