Recept: Lange vingers

 

Lange vingersIk vind het leuk om alles zelf te maken. Als ik een koekje, zoutje, sausje of hapje eet vraag ik me altijd af wat er in zit en hoe het gemaakt wordt. Laatst at ik ergens tiramisu. Een belangrijk onderdeel van de tiramisu zijn de lange vingers. Omdat ik nieuwsgierig werd naar de bereidingswijze van lange vingers heb ik dit opgezocht op internet. Turns out; lange vingers maken is heel erg makkelijk en in een klein half uurtje gepiept. Natuurlijk heb ik de bereiding meteen uitgeprobeerd. Ik kan jullie vertellen; de lange vingers waren lékker! Lekker luchtig met een subtiele smaak. De koekjes stonden op een bordje op de salontafel en waren binnen een uurtje bijna allemaal op. Van het laatste restje maakte ik ’s avonds tiramisu. Dat recept krijgen jullie later van me!

Ingrediënten lange vingers

3 of 4 eieren
90 gram kristalsuiker
80 gram (patent)bloem
Een eetlepel custardpoeder of 1 theelepel vanille-extract
Een snufje zout
Eventueel een beetje kaneel

Pak 2 grote en schone kommen of schalen en splits de eieren. Zorg dat in de ene kom het eiwit zit en in de andere kom de dooiers. Dit gaat het beste door het ei te breken en de dooier heen en weer te gieten tussen de 2 eierschalen. Laat het eiwit in één van de kommen glijden, je houdt dan vanzelf de dooiers over. Weeg 40 gram van de suiker af en klop dit samen met de dooiers tot het een romig geheel wordt. Klop in de andere kom de eiwitten stijf. Dit gaat het beste met een mixer. Voeg een beetje zout en geleidelijk de rest van suiker aan het stijfgeklopte eiwit toe. Voeg het mengsel van de dooiers met de suiker, de bloem en de custardpoeder ook toe aan de stijfgeklopte eiwitten. Spatel alles rustig door elkaar, zorg dat het geheel luchtig blijft.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje met een diameter van ongeveer 1 centimeter. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spuit met de spuitzak rechte strepen van ongeveer 5 centimeter lang. Bak de lange vingers ongeveer 15 minuten in de oven. Check steeds even of het bakken niet te hard gaat. Haal de lange vingers uit de oven en laat ze nog 10 minuten staan om af te koelen.

Lekker bij de koffie of in het dessert. Perfect voor het maken van tiramisu. Tip: spatel voor de afwisseling een keer een beetje kaneel door het beslag.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *