Recept: Kwarktaart met aardbeien en witte chocolade

 

Kwarktaart met aardbeien en witte chocolaZondag is het moederdag! Tijd om je lieve moeder even lekker in de watten te leggen. En hoe kun je een moeder nou beter in het zonnetje zetten dan door een taart voor haar te bakken. Of te koelkasten in dit geval. Want een kwarktaart hoeft natuurlijk niet in de oven. Deze kwarktaart met aardbeien en witte chocolade kan bijna niet mislukken. Kwestie van de juiste hoeveelheid ingrediënten mengen en vervolgens op laten stijven. Elke keukenkluns kan dit. Het resultaat? Een frisse en zachte kwarktaart. En een blije moeder natuurlijk. Want daar deden we het voor. Mijn eigen moeder gaat vrijdag lekker op vakantie. Die ligt tijdens moederdag lekker in het zonnetje op Madeira. Gelijk heeft ze. Nu nog heel hard hopen op een zonnige moederdag in Nederland. Duimen jullie mee?
Ingrediënten kwarktaart met aardbeien en witte chocolade

80 gram boter
175 gram koekjes (ik gebruikte galette wafels)
500 gram aardbeien
500 gram kwark
1 citroen
12 blaadjes gelatine
250 gram slagroom
150 gram witte basterdsuiker
100 gram witte chocolade

Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn. Voeg de roomboter toe en meng tot een zanderig deeg. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een lepel.

Leg een paar aardbeien apart voor de garnering. Pureer de rest van aardbeien. Pers het sap uit de citroen. Verhit het citroensap in een pannetje. Roer de gelatine door het citroensap tot het opgelost is.

Schep de kwark, de basterdsuiker, het gelatinemengsel en de gepureerde aardbeien in een kom. Roer alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel het door het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de springvorm en zet hem in de koelkast. Laat de kwarktaart minimaal 4 uur opstijven.

Smelt de witte chocola au bain-marie. Haal de kwarktaart voorzichtig uit de springvorm. Dit gaat makkelijker als je eerst een scherp mes langs de randen haalt. Maak met een lepel spetters witte chocolade op de taart. Garneer met aardbeien en ander rood fruit.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *