Kokostaart met lemon curd en slagroom

Recept: Kokostaart met lemon curd en slagroom

 

Kokostaart met lemon curd en slagroomSjeumig wat is het smerig weer buiten. Zolang je niet naar buiten hoeft zou ik lekker binnen blijven vandaag. Kachel aan, lekker muziekje op. Kun je mooi de keuken induiken om je even flink uit de leven. En deze kokostaart met lemon curd en slagroom te bakken bijvoorbeeld. Een fijne taart die makkelijk is om te maken en daarnaast ook superlekker smaakt superlekker. Je begint met het maken van een biscuit in een bolvorm (ik gebruikte de Blanda schaal 20 cm van de Ikea als vorm). Daarna snijd je het biscuit door en vul je hem met lemon curd en slagroom. Kokossnippers erop en klaar. Ziet hij er niet lekker uit? Hier was het een succes toen hij op tafel kwam. Binnen no-time was hij op. Easy does it!
Ingrediënten kokostaart met lemon curd en slagroom

Voor het biscuitdeeg

4 eieren
120 gram suiker
100 gram bloem
20 gram maïzena

Voor de vulling/topping

300 gram roomkaas
250 ml slagroom
50 gram poedersuiker
1 zakje klopfix
150 gram lemon curd
100 gram kokossnippers

Kokostaart met lemon curd en slagroom

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de suiker en de eieren bij elkaar in een kom. Mix gedurende 10 minuten op de hoogste stand tot er een romige en luchtige massa ontstaat. Spatel de bloem en de maïzena door het beslag.

Vet de bakvorm in en giet het beslag in de kom.

Zet de bakvorm in de oven en bak het biscuit in 45 minuten gaar. Test of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake klaar. Laat het biscuit volledig afkoelen.

Rooster de kokossnippers tot ze licht beginnen te bruinen

Klop de slagroom samen met de klopfix en de suiker stijf. Voeg de roomkaas toe en klop tot een luchtig, maar stevig, roomkaasmengsel. Zet het mengsel even in de koelkast zodat het iets steviger wordt.

Snijd het biscuit horizontaal doormidden. Besmeer de bodem met lemoncurd en 1/3 van het roomkaasmengsel. Leg de bovenkant op de vulling en verdeel het roomkaasmengsel over de rest van de taart.

Plak de kokossnipper tegen de roomkaas aan. Zet de kokostaart met lemon curd en slagroom in de koelkast om op te laten stijven.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *