Recept: Kokosmakronen met pure chocola

 

Kokosmakronen met pure chocola

Vandaag post ik het makkelijkste bakrecept ooit. Het enige wat je nodig hebt zijn 4 ingrediënten en 20 minuten van je tijd. Het resultaat? Heerlijke verse kokosmakronen met pure chocola. Simpeler kan bijna niet. Fijne bijkomstigheid: de kokosmakronen zijn niet eens slecht voor je. Ze bevatten weinig koolhydraten, geen gluten en, afgezien van de chocola, ook geen suiker. We moeten tenslotte ook in onze bikini blijven passen deze zomer. Of eigenlijk vandaag al. Want wat is het weer prachtig weer. Ik vermoed dat het erg gezellig is op het strand vandaag. Als je mij vanmiddag zoekt… Ik zit op het terras met een koud glas Chardonnay. En met hapjes. Uiteraard. Niet in bikini natuurlijk, die bewaar ik voor later deze week. Het weer schijnt namelijk nog wel even zo te blijven. Let’s hope so. Fingers crossed!Ingrediënten voor 6 kokosmakronen met pure chocola

120 gram kokossnippers/geraspte kokos (kun je gewoon in de supermarkt kopen)
3 eiwitten
2 eetlepels honing
100 gram pure chocola

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten stijf. Spatel de honing en de kokossnippers voorzichtig door het eiwit.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm met een ijsschep of een lepel bolletjes van het kokosmengsel. Leg de bolletjes op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven. Bak de kokosmakronen in 10-15 minuten lichtbruin. Check na 10 minuten even hoe ver de kokosmakronen zijn. Als de bovenkant bruin begint te worden zijn ze goed.

Smelt de pure chocola au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Besprenkel de kokosmakronen met een lepel met pure chocola. Ze de kokosmakronen in de koelkast en laat ze een uur opstijven.

Serveer de kokosmakronen direct uit de koelkast. Lekker bij de koffie of als gezond tussendoortje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *