Recept: Hartige banketletter

 

Hartige banketletterHet lijkt nog ver weg, maar over anderhalve week is het Sinterklaas. Wij vieren in het weekend voor 5 december 2 keer Sinterklaas. Eerst op zaterdag met mijn familie. We kopen cadeautjes, maken een surprise en schrijven een gedicht. Niet mijn idee, ik ben niet zo van de surprises. Knutselen is niet echt mijn hobby (tenzij het met eten te maken heeft). Ik vind het gewoon niet zo leuk. En, niet geheel onbelangrijk, ik ben er gewoon niet zo goed in. Maargoed, de rest van de familie vindt het fantastisch, dus knutselen it is. Op zondag komt de familie van Douwe bij ons eten, geven we elkaar cadeautjes en schrijven een gedicht. Dubbel feest dus. En erg gezellig. Want dat vind ik het leukste van het Sinterklaasfeest. Gezelligheid en andere mensen blij maken met een cadeautje. Iets wat daarbij niet mag ontbreken is deze hartige banketletter. Knapperig bladerdeeg gevuld met kruidig gehakt. Een soort saucijzenbroodje maar dan in een Sinterklaas jasje. Een hartig hapje waar je vrienden mee maakt.

Ingrediënten voor 2 keer een hartige banketletter

270 gram bladerdeeg op rol of 6 vierkante plakjes
300 gram runder- of half om half gehakt
50 gram paneermeel of panko
2 eetlepels Zaanse mosterd
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel cayennepeper
2 eieren
Peper en zout

Meng het gehakt met één van de eieren, de Zaanse mosterd, de ketjap manis, de cayennepeper, het paneermeel en een beetje peper en zout. Kneed het mengsel door elkaar. Is het gehakt te nat? Voeg dan extra paneermeel toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat er een rechthoek ontstaat. Snijd het bladerdeeg in 2 stukken. Verdeel het gehakt over het midden van de stukken. Vouw het bladerdeeg dicht zodat er een ronde staaf ontstaat. Vouw de gehaktstaaf in de gewenste letter. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de hartige banketletter op het bakpapier.

Kluts het tweede ei los. Smeer het bladerdeeg in met ei. Schuif de bakplaat in de oven en bak de hartige banketletter in 20 minuten knapperig.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *