Citroen maanzaad cakejes met roomkaastopping

Recept: Citroen-maanzaad cakejes met roomkaastopping

 

Citroen maanzaad cakejes met roomkaastoppingBen je nog op zoek naar een lekker bakrecept voor tijdens het Paasweekend? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze citroen-maanzaad cakejes met roomkaastopping zijn verrukkelijk. Frisse en smeuïge cakejes met een zoete roomkaastopping. Makkelijk om te maken en na een kwartiertje kunnen ze al de oven in. Fluitje van een cent. Lekker bij de koffie of als zoete afsluiter van de paasbrunch. Is het geen plaatje geworden? De marble-eitjes en pure chocola maken de cakejes helemaal af. En mocht je ze na Pasen nog een keer willen maken dan vervang je de eitjes gewoon door iets anders. Suikerbloemetjes bijvoorbeeld of een partje citroen. Ziet er ook mooi uit. Hier werden de cakejes in ieder geval achter elkaar naar binnen gepropt. Misschien was ik dat zelf wel. Niet verder vertellen hoor. Wedden dat de cakjes in de smaak gaan vallen!




Ingrediënten voor 12 Citroen maanzaad cakejes met roomkaastopping

180 gram roomboter (op kamertemperatuur)
180 gram basterdsuiker
200 gram bloem
100 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
2 eetlepels maanzaad
1 citroen
Een snuf zout

Voor de roomkaastopping

200 gram roomkaas
75 gram poedersuiker

Citroen-maanzaad cakejes met roomkaastopping

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de roomboter en de suiker bij elkaar in een kom en mix tot het luchtig is. Voeg, terwijl je blijft mixen, allebei de eieren toe.

Zeef de bloem en het bakpoeder en doe bij het botermengsel. Spatel de bloem door het botermengsel.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Voeg de Griekse yoghurt, het maanzaad, de geraspte citroenschil, het citroensap en een snuf zout toe aan het beslag. Meng tot een glad beslag zonder klontjes.

Vul de gaten van een muffinvorm voor 12 stuks (of 2 voor 6 stuks) met papieren cupjes. Verdeel het cakebeslag over de cupjes.

Schuif de muffinvorm in de oven en bak in 20 minuten gaar. De cakejes zijn klaar als er een satéprikker schoon weer uitkomt.

Klop de roomkaas met de poedersuiker luchtig. Verdeel de roomkaas met een spuitzak over de cakejes en garneer met chocola.

Serveer de citroen-maanzaad cakejes met roomkaastopping direct of bewaar ze een paar uur in de koelkast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *