Chocolademousse taart

Recept: Chocolademousse taart

 

Chocolademousse taartOh la la… Deze chocolademousse taart is niet normaal lekker! Hier ga je vrienden mee maken hoor. Een knapperige bodem, een smeuïge vulling en tjokvol chocolade. Probeer er maar eens af te blijven als hij in de koelkast staat. Mij lukte het niet. Hij is op. In 2 dagen tijd. Geloof het of niet, maar de chocolademousse taart bestaat maar uit 6 ingrediënten. Misschien zeven als je de aardbeien meetelt. Ik hoef je daarom ook niet te vertellen dat hij erg makkelijk is om te maken. Binnen 20 minuten zit alles in de vorm en staat hij op te stijven in de koelkast. Daarna nog even versieren met slagroom, aardbeien en misschien wat chocosprinkles en je zet een spektakelstuk op tafel. Laat de oeh’s en ah’s maar komen!
Chocolademousse taart

Ingrediënten chocolademousse taart

250 gram Oreo koekjes
150 gram roomboter

voor de vulling

300 gram pure chocolade
250 ml slagroom
2 eieren
4 eetlepels suiker

Chocolademousse taart

Smelt de roomboter. Bekleed de bodem van een taart- of springvorm met bakpapier en vet de randen in. Maal de oreo’s fijn in een hakmmolentje. Meng de oreo’s met de roomboter.

Verdeel het oreomengsel over de vorm en druk op de bodem en lang de randen aan. Zet de bakvorm in de koelkast zodat het koekjesmengsel op kan stijven.

Smelt de chocola au bain marie (in een kommetje boven een pan met kokend water). Laat de chocola afkoelen.

Scheid de eieren. Klop de eiwitten met 2 eetlepels basterdsuiker tot stijve pieken. Meng de eidooiers met de andere 2 eetlepels suiker. Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom, de eiwitten en de eidooiers bij de gesmolten chocola en schep het door elkaar.

Schep de chocolademousse voorzichtig op de oreobodem. Laat de chocolademousse taart 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de chocolademousse taart voor serveren met slagroom en aardbeien.

Pin It

One thought on “Recept: Chocolademousse taart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.