Recept: Chocolade fudgecake

 

chocolade fudgecakeLadies and gentleman! Hierbij deel ik het recept voor mijn super-slechte, bomvol-calorieën, maar-zo-onweerstaanbaar-lekkere chocolade fudgecake. Van deze taart wordt iedereen blij. Iedere keer als de koelkast open ging en de taart me aan keek (hij is nu, jammer genoeg, al op) werd ik weer vrolijk. Maar dat was misschien ook wel omdat ik enorm blij was dat hij zo goed gelukt was. Heb je binnenkort iets te vieren? Wil je iemand versieren of moet er iemand opgevrolijkt worden? Deze chocoladetaart gaat je daar sowieso bij helpen. En zoals mijn moeder zei: “ik kijk gewoon alleen naar de frambozen, dan is deze taart eigenlijk helemaal niet zo slecht voor je”. En daar houd ik het bij. Amen! 

Ingrediënten chocolade fudgecake

 

Voor de cake

225 gram pure chocola
225 gram zachte (ongezouten) roomboter
345 gram (donkere) basterdsuiker
120 gram amandelmeel
30 gram bloem
6 eieren
145 gram panko
Een snuf zout

Voor de cacaolaag

85 gram cacaopoeder
225 gram poedersuiker
130 gram zachte (ongezouten) boter
2 vanillestokjes

Smelt de chocola au bain marie (in een kom boven een pan met kokend water). Meng de boter en de basterdsuiker met een mixer tot een romig mengsel. Scheid de eieren. Voeg beetje bij beetje, terwijl je blijft mixen, de eidooiers en de amandelmeel aan het botermengsel toe. Spatel de gesmolten chocola, de panko en de bloem door het boter mengsel. Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwitschuim en een snufje zout door het chocolademengsel.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een springvorm met de doorsnede van ongeveer 26 cm met bakpapier. Giet het chocoladebeslag in de springvorm. Zet de springvorm in de oven en bak de cake in een uur gaar. Laat de chocoladecake afkoelen op een bakrooster.

Smelt de roomboter en basterdsuiker met 6 eetlepels water in een steelpannetje. Pas op dat het mengsel niet verbrand. Doe het cacaopoeder en de poedersuiker in een grote kom. Giet het botermengsel in de kom en mix tot een dik, maar smeerbaar, mengsel. Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden. Schraap het merg met een theelepel uit het vanillestokje en doe het bij het bij de rest in de kom. Meng alles nog even goed met elkaar. Als het mengsel te dik is kun je eventueel extra water toevoegen om het iets dunner en beter smeerbaar te maken.

Smeer het cacaomengsel met een spatel over de chocolade fudgecake en garneer met frambozen, rozenblaadjes, aardbeien of ander fruit. Bewaar de chocolade fudgecake tot serveren in de koelkast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *