Cheesecake met popcorn en salted karamel

Recept: Cheesecake met salted karamel en popcorn

 

Cheesecake met salted karamel en popcornEr is er één jarig, hoera, hoera. dat kunnen jullie niet zien, maar dat ben ik! Vandaag ben ik jarig. Ik word 30. Verschrikkelijk vind ik dat. Helemaal nu ik geen wijn mag drinken. Wat is nou een feestje zonder wijn? Mag ik alsjeblieft nog een jaartje 29 blijven? En dan volgend jaar een flesje bubbels of een goede Pommard opentrekken?  Ik heb niet eens een restaurant gereserveerd voor vanavond. Nee, guys.. ik heb er geen zin in dit jaar. Zo. En dan ben ik nu klaar met zeuren. Je weet wel.. Hormomen enzo. Waarschijnlijk wordt het uiteindelijk toch een hartstikke leuke dag. En daarom wil ik jullie deze taart niet onthouden. Want bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. En wát voor een taart! Deze cheesecake met salted caramel en popcorn vind ik zelf ontzettend goed gelukt. Is het geen plaatje? Om op te eten!




Cheesecake met salted karamel en popcorn

Ingrediënten cheesecake met salted caramel en popcorn

Voor de cheesecake

100 gram roomboter
200 gram digestivekoekjes
3 eieren
800 gram roomkaas
120 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract of 1 vanillestokje

Voor de karamel

200 gram basterdsuiker
90 gram roomboter
125 ml slagroom
100 ml water
Een snuf grof zeezout

En verder

Een handje sprinkles
Een flinke hand met zoete popcorn
10 mini stroopwafels
Cheesecake met salted karamel en popcorn

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Smelt de roomboter in een steelpan. Doe de koekjes in een hakmolentje en maal ze fijn. Meng de koekkruimels met de besmolten boter.

Bekleed een springvorm met bakpapier. Stort het koekjesmengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de roomkaas en de suiker bij elkaar in een kom en klop het luchtig. Voeg de eieren, terwijl je blijft kloppen, één voor één toe. Voeg de vanille toe en roer alles door elkaar.

Giet het cheesecakemengsel in de springvorm en zet hem in de oven. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar.

Laat de cheesecake afkoelen en zet hem vervolgens nog 3 uur (of langer) in de koelkast.

Verhit een middelgrote pan met het water en de suiker op middelhoog vuur. Laat het mengsel pruttelen tot het van kleur veranderd. Dit duurt 10-15 minuten. Let op: niet roeren!

Voeg de roomboter toe en roer dit door het suikermengsel. Blijf roeren tot de boter volledig is opgenomen. Giet de slagroom in de pan. Pas op: dit kan knetteren. Roer een minuutje door. Haal de karamel van het vuur en voeg een snuf  grof zeezout toe.

Snijd de stroopwafeltjes doormidden. Leg in het midden van de cheesecake een grote berg popcorn. Zet de stroopwafel rondom tegen de rand van de cheesecake met salted caramel en popcorn. Bedruip de cheesecake met salted caramel en bestrooi eventueel met sprinkles.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *