Recept: Cheesecake met mango en limoen

 

Cheesecake met mango en limoenMijn god wat komt er een water uit de lucht! Ik ben blij dat ik momenteel binnen zit. En daar blijf ik voorlopig ook. Onder mijn dekentje op de bank. Kaarsjes aan (overdag ja!) muziekje op de achtergrond en het is beregezellig in huis. Het enige wat er nog mist is een taart in de oven. Als het buiten zo tekeer gaat krijg ik altijd zin in thee en taart. Dat komt mooi uit want ik heb gister een cheesecake gebakken. Een cheesecake met mango en limoen om precies te zijn. Lekker fris en ongelooflijk lekker. Het duurt even om hem te maken. Maar hé.. Dan heb je wel wat. 




Ingrediënten cheesecake met mango en limoen

Voor de bodem

10 digestivekoekjes
1 eetlepel kristalsuiker
100 gram gesmolten boter

Voor de cheesecake

900 gram roomkaas
225 gram kristalsuiker
500 gram mango (ik gebruikte bevroren stukjes uit het vriesvak, wel even ontdooien!)
3 eieren
2 eidooiers
1 limoen

Voor de topping

250 ml zure room
1 eetlepel kristalsuiker
2 eetlepels limoensap
100 gram mango

Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn en meng het met de boter en de suiker. Bekleed de bodem van een springvorm (20 cm) met bakpapier. Strooi het koekjesmengsel op het bakpapier en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de oven en bak 10 minuten.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de schil van de limoen en pureer de (ontdooide) mango. Doe de roomkaas en de suiker in een grote kom. Mix de ingrediënten tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg de eieren en de eidooiers toe en mix door het mengsel. Voeg de mango en de limoenschil toe en mix met de rest. Giet het cheesecakemengsel in de springvorm en zet hem in de oven. Bak de cheesecake in 1 uur gaar.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pureer de mango voor de topping. Meng de zure room met de kristalsuiker en het limoensap. Besmeer de bovenkant van de cheesecake met de zure room. Schep theelepeltjes met mango op de zure room en maak met een satéprikker (of een vork) een mooie tekening op de bovenkant. Zet de cheesecake in de oven en bak hem 10 minuten af. Laat de cheesecake afkoelen en zet hem 2 uur in de koelkast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *