Blondies met witte chocola en pistachenoten

Recept: Blondies met witte chocola en pistachenootjes

 

Blondies met witte chocola en pistachenotenAlle koffie- en theeleuters verzamelen! Vandaag heb ik recept voor echte zoetekauwen. Deze blondies met witte chocola en pistachenootjes smaken uitstekend bij een kop koffie of thee. De blondie is het zusje van de brownie. Je bakt hem zonder chocola en daardoor krijg je wel een smeuïge cake, maar niet de donkere kleur. Ik vond het zonde om geen chocola te gebruiken en voegde het daarom toch toe. Wel witte chocola. En zo bleef de blonde kleur evengoed aanwezig. Om de blondies extra lekker te maken besmeerde ik de bovenkant na het bakken met witte chocola en bestrooide ik het met pistachenootjes. Een fijne combinatie waar ik dol op ben. Hier waren de blondies zo’n succes dat ze binnen een dag op waren. Guilty! En weet je wat.. Je hebt best kans dat ik ze dit weekend weer uit mijn oven tover.




Ingrediënten voor 12 blondies met witte chocola en pistachenootjes

200 gram witte chocola
200 gram roomboter (ongezouten)
200 gram witte basterdsuiker
110 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
4 middelgrote eieren
75 gram ongezouten pistachenoten
Een snuf zout

Voor de topping

200 gram witte chocola
Een handje ongezouten pistachenoten

Blondies met witte chocola en pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante bakvorm  met bakpapier (als je het bakpapier nat maakt kun je het makkelijker vormen).

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. De boter mag niet bruin worden. Doe de gesmolten boter en de basterdsuiker bij elkaar in een mengkom. Mix tot er een glad mengsel ontstaat. Doe de eieren, terwijl je blijft kloppen, één voor één bij het botermengsel. Als het goed is ontstaat er nu een dik mengsel.

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje boven een pan met kokend water) en laat het een beetje afkoelen. Giet de chocola bij het eiermengsel. Meng de chocolade met een spatel door de rest van het beslag. Doe de bloem en het bakpoeder bij het beslag en spatel het er doorheen.

Hak de pistachenoten in grove stukken. Spatel de pistachenoten door het beslag. Giet het beslag in de brownievorm en zet hem in de oven. Bak de blondie in 40 minuten gaar.

Haal de blondie uit de oven en laat hem afkoelen. Smelt de witte chocola en hak de pistachenoten voor de topping in grove stukken. Besmeer de blondie met witte chocola en bestrooi met de pistachenoten. Haal de blondie met witte chocola en pistachenootjes uit de vorm en snijd hem in 12 stukken.

Tip: Gebruik een warm mes (houd hem even onder de warme kraan) om de blondie in stukken te snijden. Door de warmte smelt de chocola en breekt het minder snel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *