|
|


Ingrediënten aardbeientaart met mascarponecrème
500 gram aardbeien
Voor de bodem
165 gram boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
165 gram suiker
200 gram bloem
1 theelepel vanille-extract
2 eieren op kamertemperatuur
1/2 theelepel bakpoeder
Een snuf zout
Voor de mascarponecrème
500 gram mascarpone
250 ml slagroom
1 eetlepel kristalsuiker
1 vanillestokje

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een platte taartvorm in met boter of bakspray.
Doe de roomboter, suiker, vanille en een snuf zout bij elkaar in een kom of schaal en mix tot een romig mengsel. Voeg, terwijl je blijft mixen, één voor één de eieren toe. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en roer tot een dik en plakkerig beslag.
Stort het beslag in de taartvorm. Druk het deeg met de bolle kant van de lepel op de goede plek.
Schuif de taartvorm in de oven en bak hem in 35 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen op een rooster.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap het vanillemerg met een theelepel uit het stokje.
Klop de slagroom samen met de kristalsuiker stijf. Doe de mascarpone bij de slagroom en klop door de slagroom heen. Spatel de vanille door de mascarponecréme.
Verdeel de mascarponecrème over de afgekoelde bodem. Snijd de aardbeien doormidden. Verdeel de aardbeien over de bovenkant van de taart. Serveer de aardbeientaart met mascarponecrème direct.



Deze ga ik zéker een keer maken Lynn! Heb er nu al zin in terwijl ik in mijn bikini aan het zwembad lig in Frankrijk! Hmmmmm……
Hoi, in de benodige ingredienten vd bodem staat niet hoeveel bloem je nodig hebt. In de beschrijving staat wel dat je bloem en bakpoeder moet toevoegen tot een plakkerig beslag ontstaat.
Hoeveel bloem gebruik jij?
Wat suf van me! Het is 200 gram, ik heb het aangepast in het recept. Bedankt voor het melden 🙂
Ziet er heerlijk uit! Welk formaat bakvorm heb je gebruikt?
Kun je de taartbodem en de vulling een dag van tevoren maken?