Zalmcarpaccio met feta en citroen

Recept: Zalmcarpaccio met feta en citroen

 

Zalmcarpaccio met feta en citroenZijn jullie ook zo blij met het mooie weer? Ik word er zo vrolijk van.  Gisteravond stond mijn eerste buitentraining van softbal op het programma en ik vond het heerlijk. De zon was nog net niet helemaal onder en het was nog lekker warm buiten. Als een lammetje in de wei rende ik over het veld. Ik kan hier wel aan wennen. Bij zonnig weer horen natuurlijk zonnige gerechten en daarom post ik vandaag deze zalmcarpaccio met feta en citroen. Ik maakte de carpaccio een paar weken geleden als lunch, maar hij is ook heel lekker als voorgerecht of, als je hem iets rijker vult, als maaltijdsalade. Frisse zomerse smaken en prachtige kleuren. Is het geen plaatje? De zalmcarpaccio is makkelijk om te maken en staat supersnel op tafel. Ik zie alleen maar voordelen!



Zalmcarpaccio met feta en citroen

Ingrediënten zalmcarpaccio met feta en citroen voor 4 personen

200 gram zalmcarpaccio
200 gram feta
8 radijsjes
100 gram groene aspergetips
75 gram waterkers
2 citroenen
1 of 2 pistolets (om croutons van te maken)
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Zalmcarpaccio met feta en citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de pistolets in blokjes. Verdeel de stukjes brood over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak het brood in 20 minuten knapperig.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de groene aspergetips in de pan en bak tot ze gaar zijn, maar wel nog een lekkere bite hebben.

Snijd de radijsjes in plakjes en snijd een citroen in plakjes. Pers het sap uit de andere citroen.

Verdeel de gerookte zalm over 4 platte borden en bestrooi met peper uit de molen. Beleg de zalmcarpaccio met waterkers, groene aspergetips, schijfjes citroen en plakjes radijs. Verkruimel de feta over de borden en bestrooi met croutons. Besprenkel de zalmcarpaccio met feta en citroen vlak voor het serveren met citroensap.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *