Recept: Kipcocktail met kerrie en appel

 

Kipcocktail met kerrie en appelZo. En nu is het kerst op Savory Sweets. Ik heb me de afgelopen weekenden suf gekookt, gebakken en gebraden om alles op tijd af te krijgen. Doordeweeks werk ik gewoon en ben ik pas rond een uur of 7 thuis. Omdat het dan al donker is kook ik de recepten voor de blog allemaal in het weekend. Zo heb ik én mooie foto’s (daglicht blijft de beste foto’s opleveren) én hoef ik doordeweeks niet meer te koken. De koelkast en de vriezer staan nu namelijk vol met bakjes eten die ik in het weekend al gemaakt heb. De kerstrecepten trap ik af met een voorgerecht. Het voorgerecht blijft mijn favoriete gang. Geef mij maar meerdere kleine hapjes in plaats van een groot bord met eten. In een restaurant bestel ik het liefst 2 of 3 voorgerechten in plaats van een hoofdgerecht. Zo kan ik meer proeven en heb ik minder last van keuzestress. Het liefst bestel ik namelijk alles wat op de kaart staat. Gewoon. Omdat ik er benieuwd naar ben. Het voorgerecht dat ik vandaag met jullie deel is een kipcocktail met kerrie en appel. Lekker oldskool. Serveer er een vers broodje en roomboter met zeezout bij en je gang is helemaal af. Ook lekker als lunch!




Ingrediënten kipcocktail met kerrie en appel voor 4 personen

2 kipfilets
1 liter kippenbouillon
100 gram ijsberg- of romainesla
2 appels (ik gebruikte fuji)
2 stronkjes witlof
2 stengsel bleekselderij
1/2 blikjes mandarijntjes op siroop
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel créme fraîche
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Kipcocktail met kerrie en appel

Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe de kipfilets in de pan en kook ze in 15 minuten gaar. Haal de kipfilet uit de pan en laat even afkoelen.

Snijd de witlof in reepjes. Snijd de bleekselderij en 1,5 appel in blokjes. Snijd de andere helft van de appel in plakjes. Hak de peterselie fijn. Trek de kipfilet in repen met 2 vorken.

Meng de créme fraîche met de mayonaise, 2 theelepels kerriepoeder en een beetje peper en zout. Meng de kerriesaus met de appel, de bleekselderij, de kip en de witlof.

Zet 4 schaaltjes, bordjes of glazen klaar. Vul de bodem met sla. Schep het kipmengsel op de sla en bestrooi met peterselie. Garneer met plakjes appel en mandarijntjes.

Serveer de kipcocktail met kerrie en appel in combinatie met vers brood en roomboter.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *