Tiroler gröstl

Recept: Tiroler gröstl

 

Tiroler gröstlAan de foto’s op social media te zien zijn jullie allemaal lekker aan het wintersporten. Ik zie prachtige plaatjes voorbij komen. Blauwe luchten, witte bergtoppen en vooral een heerlijk zonnetje. Stiekem ben ik daar wel een beetje jaloers op. Vooral op het zonnetje. Want van skiën of snowboarden word ik minder vrolijk. Om heel eerlijk te zijn: ik bak er gewoon niet zoveel van. Ik ben liever een soort snowbunny die met een grote zonnebril op in het zonnetje van een Aperol Spritz nipt. Ik doe het overigens ook erg goed in een hottub, in de sauna en tijdens de aprés-ski. En als er gegeten moet worden. Want alle kost uit de bergen vind ik heerlijk. Bijvoorbeeld deze Tiroler gröstl. Gebakken aardappelen met uien, spek, champignons met gesmolten kaas en een gebakken ei uit de oven. Een soort kapsalon maar dan uit de Alpen. Heerlijk vind ik het. Niet zo gezond, maar wel heel erg lekker. Sluit de maaltijd af met een bordje kaiserschmarrn en je wintersportdiner is compleet. Misschien moet ik toch maar een weekje naar de wintersport boeken.. 



Ingrediënten Tiroler gröstl voor 4 personen

1 kilo vastkokende aardappelen
200 gram spekreepjes
3 uien
250 gram champignons
175 gram geraspte kaas
2 eieren
Een paar takjes peterselie
Een klont roomboter om in te bakken
Peper en zout

Tiroler gröstl

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de champignons in vieren en de uien in halve ringen.

Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de aardappels en de uien in de koekenpan en bak tot de ui glazig ziet. Doe de spekreepjes en de champignons bij de aardappels. Bak de aardappels bruin en licht krokant worden. Maak af met peper en zout.

Doe de gebakken aardappels in een ovenschaal. Bestrooi de aardappels met geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 30 minuten. De Tiroler gröstl is goed als de kaas is gesmolten.

Bak de eieren. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de Tiroler gröstl met peterselie en leg de gebakken eieren erop. Serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *