Taco's met kip en guacamole

Recept: Taco’s met kip en guacamole

 

Taco's met kip een guacamoleHet zal jullie niet ontgaat zijn dat ik gek ben op kip. Ik denk dat driekwart van de vleesrecepten op Savory Sweets gerechten met kip zijn. Ik vind het heerlijk. Je kunt er zoveel mee. Ze noemen het niet voor niks het meest veelzijdige stukje vlees ;). Dit recept voor taco’s met kip en guacamole is één van de eerste die ik op de blog postte. Ik besteedde toen nog niet zoveel aandacht aan de opmaak en maakte de foto’s met mijn telefoon. Dat maakte ook niet zoveel uit want behalve mijn ouders en een paar fanatieke vriendinnen las niemand mijn blog. Dat is een paar jaar verder wel anders. Nu ben ik bezig om alle recepten opnieuw te maken, aan te scherpen en voorzie ik ze van een nieuwe foto. Behalve deze taco’s met kip. Die bleef al die tijd liggen. Geen idee waarom, want de taco’s staan hier regelmatig op tafel. Gek eigenlijk hé.. Gister stonden de taco’s hier weer eens op tafel en dacht ik er wel een keer aan. Wat is het een plaatje geworden he? Deze taco’s met kip en guacamole vind ik echt een feestje. En dat terwijl het helemaal niet moeilijk is om te make is. Perfect voor in het weekend, maar eigenlijk nog leuker op een doordeweekse avond. Want wie zegt dat een feestelijke maaltijden alleen voor in het weekend zijn. Staan deze taco’s deze week bij jullie op tafel?




Taco's met kip en guacamole

Ingrediënten voor 10 taco’s met kip en guacamole

10 tacoschelpen
300 gram kipfilet
1 middelgrote rode ui
2 tenen knoflook
1 groene paprika
2 theelepels tacokruiden
1 liter kippenbouillon
400 gram tomatenblokjes
200 gram zwarte bonen
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte mozzarella)
125 ml zure room
Een bosje koriander
Peper en zout
Olie om in te bakken

Voor de guacamole

2 avocado’s
1 sjalot
1 tomaat
1 of 2 tenen knoflook (naar smaak)
1 chilipeper
Het sap van een limoen
Een paar takjes koriander
Peper en zout

Taco's met kip en guacamole

Breng de kippenbouillon aan de kook. Leg de kipfilets in de bouillon en kook ze in 6 minuten gaar. Schep de kipfilets uit de pan en laat ze even afkoelen. Trek de kipfilets met 2 vorken in reepjes.

Versnipper de rode ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de groene paprika in kleine stukjes.

Verhit een beetje olie in een koeken- of hapjespan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de stukjes kip, de paprika en de tacokruiden bij de ui en laat even meebakken. Doe de tomatenblokjes en de zwarte bonen in de pan. Laat nog 5 minuten pruttelen op laag vuur. Maak af met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de tacoschelpen naast elkaar in een ovenschaal. Schep in elke tacoschelp 2 eetlepels van het kipmengsel. Bestrooi met geraspte kaas en maak af met een paar blaadjes koriander. Zet de ovenschaal in de oven en bak de taco’s met kip ongeveer 10 minuten. De taco’s zijn goed als de kaas gesmolten is.

Voor de guacamole

Pers de tenen knoflook voor de guacamole en hak de koriander fijn. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de peper. Versnipper de sjalot en chilipeper. Snijd de avocado’s en tomaat in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Prak met een vork, of nog beter, een pureestamper tot een guacamole.

Serveer de taco’s met kip in combinatie met zure room, guacamole en eventueel wat nacho’s.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Taco’s met kip en guacamole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *